Gerdan haşlama

Son güncelleme: 08.02.2009 10:35
  • noimage

    6 kişilik
    Malzemeler:
    6 parça koyun gerdanı
    6 patates
    2 havuç
    8 su bardağı sıcak su
    2 çorba kaşığı ayçiçeği yağı
    1 soğan
    10 gr tereyağı
    1 defne yaprağı
    1 limonun suyu
    Tuz, karabiber
    Hazırlanışı:
    *Patatesleri soyup parizyen kaşıkla top şeklinde kesin. Havuçları temizleyip dilimleyin. Soğanı temizleyip kıyın.

    *Et, ayçiçeği yağı ve kıyılmış soğanı bir tencereye alın. 2-3 dakika karıştırarak kavurun. Tuz, karabiber, defne yaprağı ve sıcak suyu ilave edip tencerenin kapağını kapatın. 25 dakika kadar pişirin. Sırasıyla havuç ve patatesleri ekleyip sebzeler yumuşayana kadar pişirmeye devam edin. Limon suyu ve tereyağını ilave edin. Karıştırıp ocaktan alın. Sıcak servis yapın.
#08.02.2009 10:35 0 0 0