Sebzeli lahana sarma

Son güncelleme: 08.02.2009 10:39
  • noimage

    4 kişilik
    Malzemeler:
    1 lahana
    500 gr çalı fasulye
    2 soğan
    Yarım demet dereotu
    Yarım demet maydanoz
    10 arpacık soğan
    1 kırmızı dolmalık biber
    2 su bardağı sıcak su
    1 kesme şeker
    Tuz
    Hazırlanışı:
    * Lahanayı yaprak yaprak ayırıp haşlayın. Taze fasulyeleri temizleyip haşlayın. Soğanı soyup kıyın. Dolmalık biberi temizleyip küçük küçük doğrayın. Maydanoz ve dereotunu kıyın. Arpacık soğanları soyun.

    * Haşlanmış fasulyeyi süzüp küçük küçük doğrayın. Doğranmış soğan, biber, fasulye, maydanoz ve dereotunu bir kapta karıştırın. Malzemeyi, lahana yapraklarına paylaştırıp sarın. Tencereye dizip üzerine zeytinyağını gezdirin. Arpacık soğanları serpiştirip şeker ve suyu ekleyin. Kısık ateşte 15 dakika pişirin. Kapağı kapalı olarak soğumaya bırakın. Soğuyunca servis yapın.
#08.02.2009 10:39 0 0 0