4 kişilik
Malzemeler:
1 lahana
500 gr çalı fasulye
2 soğan
Yarım demet dereotu
Yarım demet maydanoz
10 arpacık soğan
1 kırmızı dolmalık biber
2 su bardağı sıcak su
1 kesme şeker
Tuz
Hazırlanışı:
* Lahanayı yaprak yaprak ayırıp haşlayın. Taze fasulyeleri temizleyip haşlayın. Soğanı soyup kıyın. Dolmalık biberi temizleyip küçük küçük doğrayın. Maydanoz ve dereotunu kıyın. Arpacık soğanları soyun.

* Haşlanmış fasulyeyi süzüp küçük küçük doğrayın. Doğranmış soğan, biber, fasulye, maydanoz ve dereotunu bir kapta karıştırın. Malzemeyi, lahana yapraklarına paylaştırıp sarın. Tencereye dizip üzerine zeytinyağını gezdirin. Arpacık soğanları serpiştirip şeker ve suyu ekleyin. Kısık ateşte 15 dakika pişirin. Kapağı kapalı olarak soğumaya bırakın. Soğuyunca servis yapın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 316
favori
like
share