6 kişilik
Malzemeler:
3 kemer patlıcan
1 dolmalık kırmızıbiber
2 dolmalık sarıbiber
1 dolmalık yeşilbiber
3 domates
4-5 diş sarımsak
4 soğan
1 kesme şeker
Birkaç damla sirke
6 çorba kaşığı zeytinyağı
Yarım su bardağı su
Birkaç maydanoz yaprağı
Tuz, karabiber
Hazırlanışı:
* Patlıcanları uzunlamasına ortadan ikiye kesin. İçlerini oyup tuz serpin. Yağlanmış kalıba dizip üzerini alüminyum folyoyla kapatın. Önceden ısıtılmış 190 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin.

* Kırmızı, yeşil ve sarı renkli biberleri temizleyip küp küp kesin. Sarımsak ve soğanları soyup kıyın. Domatesleri soyup küp küp doğrayın. Patlıcan içlerini küçük küçük doğrayın.

*Dört çorba kaşığı zeytinyağını tavada ısıtıp soğan ve sarımsağı pembeleşene kadar soteleyin. Renkli biberleri ve domatesi ekleyip pişirin. Tuz, karabiber, şeker ve sirkeyi ilave edip ateşten alın.

* Biberli karışımı patlıcanlara paylaştırın. Kalan yağı ve suyu ekleyin. Önceden ısıtılmış 190 dereceye ayarlı fırında 10 dakika pişirin. Servis tabağına alıp kıyılmış maydanozla süsleyin.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 311
favori
like
share
PaylasiM-User Tarih: 08.02.2009 13:17
tarif için teşekkürler