Ezan Vakti Programı

Son güncelleme: 11.02.2009 17:25


  • EZAN Vakti Programı Nedir? Bulunduğunuz ülke ve şehre göre 5 vakit ezan saatini hesaplayan, vakitlerde ezan okuyarak haber verir

    noimage

    Ezan programının son sürümünü burada tanıyabilir ve indirebilirsiniz, bu başlık altında ezan'ı vakit'in kullanımı ile ilgili temel bilgiler verilmektedir. Ezan'ı Vakit programı ücretsizdir, dilediğiniz gibi kopyalayabilir, kullanabilir, dağıtabilir, forum ve web sayfalarında paylaşabilirsiniz, ama programımız kesinlikle hiçbir kişiye ve kuruma belli bir ücret veya mal karşılığı satılamaz.

    Programın ana ekranında AYARLAR butonuna tıklandığında aşağıdaki formu göreceksiniz, bu formda hangi şehire ait vakitleri görmek istiyorsanız değiştirebilir, okunacak olan ezanları test edip özelleştirebilir ve diğer ayarları seçebilirsiniz.

    noimage

    Şehir arama kutusuna tıklandığınızda seçmek istediğiniz şehire ait bir kaç harf yazdığınızda otomatik olarak konumlandırılırsınız, klavyeden şehir kutusunun içindeyken ENTER tuşuna basıldığında karşınızda aşağıdaki mesaj kutusu gelecektir, seçimi onaylarsanız varsayılan şehir seçtiğiniz şehir olacaktır.

    noimage

    Ayarlar formunun Diğer Ayarlar bölümünde programla ilgili bazı ayarları değiştirebilirsiniz. Programın her açılışında hadis gösterimi, Programın kapatılırken onay istemesi, Ezan okununmadan önce Winamp ve Media Player programlarının otomatik olarak kapatılması gibi alanları özelleştirebiliriniz.

    Vakit Öncesi Uyarılar alanında ise Sabah, Öğle, İkindi, Akşam ve Yatsı vakitleri çıkmadan önce uyarı verilip verilmeyeceğini, eğer uyarı verilecekse kaç dakika önceden uyarı alacağınızın kayıtlarını girebilirsiniz.

    noimage

    Eğer diğer ayarlar formundaki Açılışta Hadis Göstersin seçeneği işaretli ise aşağıdaki mesajı programın her açılışında görebilirsiniz, Ayrıca yeni Hadis okumak isterseniz sistem tepsisindeki program simgesine sağ tıklayıp Hadis Göster komutunu vererek de görebilirsiniz. Hadis gösterim süresi 30 saniyedir.

    Diğer Ayarlar bölümündeki Program Kapatılırken Onay İstesin seçeneği seçili ise çıkmadan önce aşağıdaki mesajı görürsünüz, Yes tuşuna basıldığında Program çıkışı onaylanır, eğer 5 saniye boyunca cevap alınamazsa otomatik olarak kapatılacaktır.

    noimage

    Ayarlar formundaki Vakit Öncesi Uyarılar da herhangi bir vakit için hatırlatma girildiyse, belirttiğiniz dakika öncesinde aşağıdaki gibi bir uyarı alırsınız.

    noimage

    Raporlar formunda dilediğiniz şehir veya şehirlerin başlangıç ve bitiş tarihi arasındaki raporunu alabilirsiniz, Şehir Ara kutusuna tıklayıp bir kaç har girdiğinizde otomatik olarak konumlandırılırsınız, yapmanız gereken tek şey şehir ve ya şehirlerin seçim kutusunu işaretlemek ve Ok simgesine tıklamak, daha sonra başlangıç ve bitiş tarihini seçin, son olarak da vakitlerin çıktısını hangi formatda istiyorsanız o formatı seçin ve Göster tuşuna basın.

    Ezan'ı vakit programında toplam 172 yerleşim birimi bulunmaktadır.

    noimage

    Gözat simgesine tıklayarak seçtikden sonra Güncelle tuşuna bastığınızda yeni şehirin vakitleri veritabanına eklenecektir, Ayarlar formundan yeni eklenen şehiri bulabilirsiniz.

    noimage

    Ezan'ı Vakit programında veritabanı veya program güncellemesi olduğunda bunu otomatik olarak algılar ve yukarıdaki yardımcı programı çalıştırır, bu program sayesinde veritabanı ve programınız devamlı suretle güncel tutulmaktadır.

    Ezan'ı vakit Programı Hicri Tarihe göre hesap edilen özel günleri sizlere bildirir, programın her açılışında bu günler kontrol edilir. Aşağıdaki uyarıda Bugünün Aşure Günü olarak hesaplandığını görebilirsiniz.

    Ezan'ı vakit Programı sistem tepsisine gizlenerek bilgisayarınızda ek bir yer kaplamaz, tüm işlemlerinizi sistem tepsisinde bulunan program simgesine sağ tuşla tıklayarak yapabilirsiniz.

    Ezan'ı vakit Programının simgesinin üzerine mouse ile geldiğinizde çok hızlı bir şekilde vakitleri ve vakitlere ne kadar zaman kaldığını görebilirsiniz.

    Ezan'ı vakit Programı 3 farklı arayüze sahiptir.

    DOWNLOAD
#08.02.2009 18:10 0 0 0
  • Ellerine saglık refik teşekkürler
#10.02.2009 22:03 0 0 0
  • teşekkürler abim emeğine sağlık
#11.02.2009 17:25 0 0 0