Malzemeler:
4 ayva
1.5 su b.toz şeker
2 su b.su
7 adet karanfi
kırmızı gıda boyası

Muhallebisi için:

1 litre süt
1 su b.toz şeker
1 çorba k.un
1 çorba k.pirin unu
1 çorba k.nişasta
1 p.vanilya

Hazırlanışı:

Tencereye suyu alın üzerine gıda boyası ya da varsa narçiçeğini ekleyin. Bu arda ayvaları soyarak dörde bölün. Ayvaları içine dâhil edin. Ayvalar iyice pişip yumuşayınca üzerine 1,5 su b. toz şekeri ve karanfili de ilave edin.

Diğer tarafta tencereye süt, un, nişasta, pirinç unu ve şekeri alarak çırparak pişirin. Kaynamaya başlayınca içine vanilyayı da ekleyerek pişirin.

Muhallebi pişince servis kabının altına alın. Üzerine pişen ayvaları dizin. Pirinç yeşil fıstık ile servis yapın.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 346
favori
like
share
SU-PERISI Tarih: 10.02.2009 12:05
Paylaşımın için teşekkürler.