Malzemeler:
2 demet pazı
1 su b. bulgur
2 çorba k. pirinç
2 soğan
1 çorba k. domates salçası
1 çorba k. biber salçası
2 çorba k. reyhan
1 tutam maydanoz
1 tutam dere otu
sıvıyağ
tuz, karabiber
su

Üzeri için:

Sarımsaklı yoğurt
1 çorba k. tereyağı
toz kırmızı biber

Hazırlanışı:

Soğanları çok ince kıyım yapıyoruz yıkanmış pirinç ve bulgurun içine hazırladığımız reyhanı domates ve biber salçasını ilave ediyoruz, doğranmış maydanoz ve dereotunu doğranmış soğanı da ilave edip üzerine bir miktar sıvı yağ tuz ve karabiber ilave ederek iç harcı hazır hale getiriyoruz.Sıcak suya batırıp çıkardığımız pazıların içine harçtan koyarak muska şeklinde sarıyoruz. muska şeklini vererek tencereye yerleştiriyor üzerine su ve yağ ilave ederek pişmeye bırakıyoruz. Servis sırasında üzerine sarımsaklı yoğurt dökebilirsiniz.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 288
favori
like
share
SU-PERISI Tarih: 12.02.2009 18:46
paylaşımın için teşekkürler arkadaşım.