Malzemeler:
6 enginar
10 arpacık soğan
2 havuç
2 patates
6 çorba kaşığı iç bezelye
150 gr iç bakla
Yarım demet dereotu
1 limonun suyu
2 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tozşeker
1 su bardağı sıcak su
Tuz

Hazırlanışı:

* Enginarları temizleyip yıkayın ve kararmaması için yarım limonlu suda bekletin. Soğanları soyun. Havuçları temizleyip küp şeklinde doğrayın. Patatesleri soyup küp doğrayın. Dereotunu temizleyip doğrayın.
* Bakla ve bezelyeleri ayrı kaplarda hafif haşlayıp süzün. Zeytinyağının yarısını tavada ısıtıp soğanları kavurun.
* Enginarları tencereye yan yana dizin. Sırasıyla bakla, bezelye, patates ve soğanı enginarların içlerine paylaştırın. Kenarından sıcak suyu ilave edin. Kalan zeytinyağı, tuz, limon suyu ve şekeri ekleyip enginarlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Servis tabağına alıp dereotu ile süsleyin ve soğuyunca servis yapın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1263
favori
like
share
SU-PERISI Tarih: 12.02.2009 18:51
Çok severim nefis olur eline saglık serap.