Malzemeler:

2 su bardağı pirinç
500 gr mantar
2 büyük havuç
1 küçük soğan
sıvıyağ ve tereyağ
3 su bardağı su
tuz

Hazırlanışı:

Pirinçimizi pilavımızı yapmaya başlamadan yarım saat önce sıcak tuzlu suya koyuyoruz
Havuçlarımızı rendeleyip bir kenara alıyoruz.
Pirincimiz sıcak suda beklerken biz mantarımızı pişiriyoruz, bunun için mantarımızı doğruyoruz.
Yemeklik doğradığımız soğanı biraz sıvı yağ koyduğumuz tavada hafif pembeleşene kadar kavuruyoruz daha sonra mantarlarıda ilave ederek mantarları suyunu salıp çekene kadar pişiriyoruz ve mantarlarıda kenar alıyoruz.
yağımızı pilavımızı pişireceğimiz tencereye alıp kızdırdıktan sonra rendelediğimiz havucumuzu ilave ederek iyice kavuruyoruz
havuçlara mantarıda ilave ettikten sonra , suda beklettiğimiz pirincimizide bir süzgeçe alarak soğuk suyla yıkıyoruz
kavurduğumuz havuçların ve mantarların üstüne 3 bardak su ve tuz ilave ederek su kaynayana kadar bekliyoruz.
kaynayan suya pirinçlerimizide ilave ederek pilavımızı kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz
pilavımız piştikten sonra 20 dak. demlenmeye bırakıyoruz.
dilediğimiz gibi süsliyerek servis yapıyoruz

Not:Mantarlı havuçlu pilava en son demlenmeye bırakma aşamasına geçmeden ince kıyılmış dereotu ilave edebilirsiniz.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 685
favori
like
share