Malzemeler:

2 su bardağı ince bulgur
1 demet taze soğan
yarım demet maydanoz
yarım demet taze nane
3 adet domates
3 adet salatalık

Sosu için:

5 yemek kaşığı zeytinyağ
3 adet limonun suyu
2 çay kaşığı tuz
Servis yaparken kullanmak için yeşillik (kıvırcık yada göbek salata)

Hazırlanışı:

Bulguru derin bir kaba alarak üstünü basacak kadar su ilave ediyoruz ve 15-20 dakika bekliyoruz.
Bulgurumuz suyunu çekene kadar soğanı,maydanozu ve naneyi ince ince kıyıp kenara alıyoruz.
Yine aynı şekilde salatalığı ve çekirdekleri çıkarılmış domatesi küçük küçük doğruyarak kenara alıyoruz
Bulgurlarımız hazır hale geldikten sonra bir süzgece alarak fazla suyunu süzüyoruz.Daha sonra salatamızı karıştırmak için bulgurumuzu derin bir kaseye alıyoruz içine soğanı,naneyi,maydanozu,salatalık ve domatesi ilave ederek iyice karıştırıyoruz.
En son limonların suyunu sıkıyoruz içine zeytinyağını ve tuzu ilave ederek iyice karıştırarak sosumuzu hazırlıyoruz.Sosumuzuda salataya ilave ettikten sonra bir kere daha karıştırıyoruz ve 1 saat kadar buzdolabında dinlendiriyoruz.
Yeşillikle süslediğimiz servis tabağımıza salatamızı koyarak servis yapıyoruz.

Beğeniler: 1
Favoriler: 0
İzlenmeler: 501
favori
like
share
SU-PERISI Tarih: 12.02.2009 18:30
Paylaşımın için saol şayeste.