Malzemeler:

en alt kat:

1 paket handistancevizi aromalı puding
3 su bardağı süt

orta kat:

1,5 paket kakaolu petibör bisküvi
1 bardak süt

en üst kat:

1 paket vanilya aromalı puding
3 su bardağı vişne suyu
Üzeri için: yarım paket kremşanti ve yarım bardak süt

Hazırlanışı:

1-En alt kat için sütümüzü tencereye alarak içerisine pudingimizi ilave ediyoruz ve koyu bir kıvam elde edene kadar sürekli karıştırarak pişiriyoruz.Pişen pudingimizi istediğimiz bir tepsiye (ben kare borcam kullandım) dökerek bir süre soğumasını bekliyoruz
2-Orta kat için petibör bisküvileri süte batırıp çıkardıktan sonra hindistancevizi aromalı pudingimizin üzerine diziyoruz bu işlemi 2 kere tekrarlıyoruz (yani üst üste 2 bisküvi olacak şekilde)
3-En üst kat için vişne suyunu tenceeye aldıktan sonra vanilyalı pudingi ilave ediyoruz ve yine puding pişirir gibi sürekli karıştırarak pişiriyoruz.pişen pudingimizi kakaolu bisküvilerin üzerine boşaltarak üstüne düzleştiriyoruz
4-En son üzerine yarım bardak sütle hazırladığımız yarım paket kremşantiyle süslüyoruz.(ben keseceğim dilimleri hesap ederek her dilimin ortasına gelecek şekilde krem şanti sıktım.)
5-Tatlımızı bir gece yada en az 5-6 saat buzdolabında bekletiyoruz ve keserek servis ediyoruz

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 299
favori
like
share
AYIŞIĞI Tarih: 10.02.2009 09:56
tarif için teşekkürler canım,
çok güzel bir tatlı
yemiştim ama denemedim evde
deneyeceğim mutlaka
SU-PERISI Tarih: 10.02.2009 01:42
Güzel tarifin için teşekkürler şayeste.