Malzemeler:

150 gr margarin
yarım çay bardağı sıvı yağ
yarım çay bardağı ıspanak suyu
2 yumurta (1 tanesinin sarısı dışına sürmek için ayrılacak)
1 su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu (susam ve mahlep aromalı kullandım)
4,5 su bardağı un
tuz

İç malzemesi

yarım kilo ıspanak
250 gr lor peyniri
2 çorba kaşığı sıvı yağ
tuz
üzeri için susam ve çörekotu

Hazırlanışı:

Poğacamızın önce iç malzemesini hazırlıyoruz ,bunun için ıspanakları iyice yıkadıktan sonra ince ince doğruyoruz
Doğradığımız ıspanakları 2 yemek kaşığı yağ koyduğumuz tencereye almadan elimizle sıkarak çıkan yeşil suyu bir kaba alıyoruz
ıspanakları sürekli karıştırarak tencerede pişiriyoruz,pişen ıspanakları soğuması için kenara alıyoruz
Poğaçanın hamuru için gereken margarini ocakta erittikten sonra biraz ılımaya bırakıyoruz
Unu bir kaba alarak ortasını havuz gibi açtıktan sonra ılınmış margarini , ıspanakları sıkarak çıkardığımız yeşil suyu ve diğer malzemeleri ekleyerek yumuşak bir hamur olana kadar yoğuruyoruz.Hamurumuzun üzerini bir bezle kapatarak 15 dakika dinlendiriyoruz
Bu arada soğuyan ıspanakların bir kaseye alarak içerisine lor peyniri ve biraz tuz katarak karıştırıyoruz
Dinlenen hamurumuzdan parçalar kopararak ortasına iç malzemeyi koyduktan sonra iyice kenarlarını kapatarak yağladığımız fırın tepsisine diziyoruz
Poğaçaların üzerine ayırdığımız yumurta sarısını sürüp çörekotu ve susam serpiyoruz
180 derecedeki fırında 20 dak. pişiriyoruz
Not: Poğaçaları ılık olarak servis yapmanızı ve aynı gün içerisinde tüketmenizi tavsiye ediyorum

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 473
favori
like
share
nichole Tarih: 12.02.2009 16:21
Poğçalar hazırsa ben gelebilirim
SU-PERISI Tarih: 12.02.2009 13:15
Güzel tarifin için teşekkürler şayeste.