Malzemeler:

250 - 300 gr kıyma
1 dilim bayat ekmek içi
1 tatlı kaşığı galeta unu
1 soğan
1 yumurta
tuz, karabiber, kimyon
2 çorba kaşığı un
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 soğan
1 kereviz (kullanmadım)
2 havuç
1 su bardağı doğranmış domates
1 çorba kaşığı salça / biber salçası karışımı
1,5 litre su
2 patates
1 su bardağı haşlanmış bezelye
yarım demet maydanoz
tuz, nane, karabiber
Yapılışı:

Ben maydanozun tümünü köftede kullandım. Tarif çok anlaşılır olmadığı için birazının da içine katılacağını sonradan gördüm. Siz dilediğiniz gibi yapabilirsiniz. Köfte için maydanozu temizleyip kıyın. Soğanı soyup rendeleyin. Ekmeği 5 dk ıslatın ve suyunu süzün. Galeta unu, kıyma, yumurta ve baharatları ekleyerek yoğurun. Köfte hamurundan misket büyüklüğünde parçalar koparın. Yuvarlayıp una bulayın. Sebzeli karışım için soğan kereviz ve patatesin kabuklarını soyup küp küp doğrayın. Havuçları temizleyip doğrayın. Kerevizin kararmaması için limonlu suda bekletin. Zeytinyağını tencereye alın soğanları kavurun. Salçayı ilave edip kavurmaya devam edin. Havuç, kereviz, doğranmış domatesleri ekleyip 2-3 dk pişirin. Patatesleri de ilave edin. Sıcak suyu ekleyip havuç ve patatesler yumuşayıncaya kadar pişirin. Suyu çok az kalırsa sıcak su ekleyebilirsiniz. Köfteleri de ilava edin ve yaklaşık 10 dk pişirin. En son bezelyeleri ekleyin 5 dk pişirin. Ocaktan indirmeye yakın kıyılmış maydanozu ekleyin. Tuz ve baharatlarla tatlandırın

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 350
favori
like
share