Trabzonda Seçimleri Kim Kazanır

Son güncelleme: 29.03.2009 19:05
  • 29 Mart Seçime Doğru

    29 Mart Trabzon Seçim Anketi

    noimage

    noimage

    Başkan adaylarının dünkü pozları ilginçti: Canalioğlu kemanla Gümrükçüoğlu ise kemençeyle obektiflerin karşısındaydı. Mahalli İdareler Genel Seçimleri öncesinde sonucu merakla beklenen illerden olan Trabzon'da, Trabzon Belediye Başkanlığı için yarışan adaylar sahaya inerek seçmenin nabzını tutarken, bütün adaylar zorlu yarışta kararı verecek seçmenler üzerinde etkili olmaya çalışıyor. 29 Mart'ta yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri için geri sayım başlarken, partiler ve adaylar da giderek artan bir yoğunlukla seçim çalışmalarını sürdürüyor.

    Türkiye'nin bir çok yerinde olduğu gibi seçimin zorlu ve çekişmeli geçmesi beklenen illerinden olan Trabzon'da da adaylar sahaya indi, seçmenin nabzını tutmaya başladı. Mevcut Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu'nun CHP'den yeniden aday olduğu seçimde AK Parti'den Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Saadet Partisi'nden (SP) Mahmut Çizmecioğlu, Demokrat Parti'den (DP) Süleyman Aydoğdu ve Milliyetçi Hareket Partisi'nden (MHP) Cevdet Saral, 5 yıl boyunca Canalioğlu'nun oturduğu koltuğu kapmak için, mevcut Başkan Canalioğlu ise koltuğu korumak için mücadele ediyor.

    28 Mart 2004`te 58 Bin Seçmen Sandığa Gitmemişti

    28 Mart 2004 yılında Trabzon Belediye Başkanlığı için yapılan seçimde, merkezdeki 477 sandıkta 135 bin 193 kayıtlı seçmenin 76 bin 495'i oy kullanmıştı. Yaklaşık 58 bin 698 seçmenin (yüzde 43) oy kullanmadığı seçimde, 73 bin 965'i geçerli oyun 26 bin 612'sini almayı başaran CHP'nin adayı Volkan Canalioğlu ipi önde göğüslemiş ve 5 yıllığına Trabzon Belediye Başkanı seçilmişti. Seçimin iddialı partilerinden AK Parti'nin adayı Mazhar Yıldırımhan ise 26 bin 240 oy ile yarışı ikinci tamamlamış ve sadece 372 oy farkla seçimi kaybetmişti.

    28 Mart'ta SP'nin adayı Mahmut Çizmecioğlu ise 10 bin 152 oyla yarışı üçüncü sırada tamamlamıştı. MHP'nin adayı Mustafa Yılmaz Odabaş'ın 4 bin 980, DYP'nin adayı Avni Akkan'ın 2 bin 565, ANAP'ın adayı Fahrettin Aksoy'un 826, DSP'nin adayı Selçuk Şahinler'in ise 385 oy aldığı 28 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimi'nde diğer partilerin aldıkları oy sayısı ise şu şekilde oluşmuştu: "BTP 645, SHP 500, Genç Parti 374, BBP 297, İP 69, TKP 65, Bağımsız 255"

    Seçime Katılımın 2004 Yılına Göre Yüksek Olması Bekleniyor

    Trabzon'da 2004 yılındaki seçimin ardından 22 Temmuz 2007 yılında yapılan Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi esasına göre merkezdeki seçmen sayısı 159 bin 377 olurken, üç yılda merkezdeki seçmen sayısı 24 bin 184 kişi arttı. 22 Temmuz 2007 Genel Seçimleri'nde Trabzon merkezde 159 bin 377 kayıtlı seçmenin 134 bin 279'u 541 sandıkta oy kullanırken, seçime katılım oranı da yüzde 85'ler düzeyinde gerçekleşti. 2004 yılında yapılan yerel seçime merkezdeki katılımın yüzde 57 olduğu dikkate alındığında Trabzon merkezdeki seçmenin Genel Seçimlere daha fazla ilgi gösterdiği görülüyor.

    Ancak seçim sürecinde yaşanan hareketlilik dikkate alındığında ise 29 Mart'ta yapılacak ve esas konusu Trabzon Belediye Başkanlığı olacak seçime katılımın bir önceki seçime göre daha yüksek olması bekleniyor. Bütün bu göstergeler ışığında 29 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nin Trabzon'da 2004 yılına göre çok daha çekişmeli geçmesi beklenirken, bu yarışı kimin önde göğüsleyeceği merakla beklenirken, 30 Mart sabahı Trabzon Belediye Başkanlığı koltuğunda kimin oturacağına ise kentin gerçek sahibi olan seçmenler karar verecek.

    Başkan'dan Gençlere Ziyaret

    Trabzon Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu, Çocuk ve Gençlik Eğitim Merkezini ziyaret etti. Değirmendere Mahallesi`ndeki merkezde usta öğreticiler eşliğinde galoş üreten, internete giren, satranç ve masa tenisi oynayan çocuklarla sohbet eden Canalioğlu, merkezin, kentteki birlik ve beraberlik ile paylaşımın ürünü olduğunu söyledi. Kenti yönetirken her kesimin, kurumun ve kuruluşun görüş ve önerilerini aldıklarını ifade eden Canalioğlu, şunları kaydetti:


    ``Bu öneriler doğrultusunda hizmetlerimize yön veriyoruz. Bu merkezin yapılmasında Ailem Olsun Derneği`nin çok önemli katkıları oldu. Burada çocuklarımız bilgisayar ortamında internet ağı ile dünyanın her yeri ile dostluk ve arkadaşlık bağını da güçlendirmiş oluyorlar. Buradaki gençler artık toplumda bir yeri bulunan, kendine özgüveni olan bir yapı içerisinde yaşamlarını sürdürüyorlar.``

    Hal Esnafını Dinledi

    AK Parti Trabzon Belediye başkan adayı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, seçim gezilerini sürdürüyor. Dün sabahın ilk saatlerinde Sebze ve Meyve Hali ile Balıkçı Hali'ne giden Gümrükçüoğlu, burada hal esnafının dertlerini dinlerken, onlarla sohbet etti. Gümrükçüoğlu'nun seçim gezisine daha sonra Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, AK Parti Milletvekili Cevdet Erdöl ve AK Parti Merkez İlçe Başkanı Yılmaz Büyükaydın da katılarak destek verdi.

    Moloz mevkiindeki iş yerlerini gezen ve vatandaşlarla görüşen Gümrükçüoğlu, burada bir eczaneye yaptığı ziyarette tansiyonunu ölçtüren yaşlı vatandaşlara bir doktor olarak nasihatlerde bulundu. Kemeraltı esnafını da tek tek dolaşan Gümrükçüoğlu, gördüğü ilgiden memnun kaldı.

    Trabzonda seçim,trabzonda seçim sonuçları,trabzonda 29 mart seçim sonuçları,29 mart trabzon merkez,29 mart trabzon merkez sonuçları,seçim sonucu trabzon,trabzon seçim sonuçları
#11.02.2009 18:31 0 0 0
  • ßurdaki Oyum ak Partiye ama ChP Kazanacaktır
#11.02.2009 18:37 0 0 0
  • Bence başabaş gecçecek özellikle Faruk Özak ve Recep Tayip Erdoğan Trabzonu bu yıl çok ama çok istiyorlar
    yerel bir gazetenin anketinde Chp çok az bir farkla önde gidiyor ben tablonun değişebileceğini düşünüyorum
#11.02.2009 18:42 0 0 0
  • İn$aLLah Degi$ir ama Trabzonda ChpLi Cok


    İn$aLLah AkP aLır
#11.02.2009 18:44 0 0 0
  • noimage VOLKAN ABİ KAYBEDER..!
    17 Kasım 2008 10:32 Sokakta..Kahvede.. Ofiste..Dost sohbetinde.. Okey masasında.. Yemek başında..




    Gezinirken, koşarken, yürürken bana iki şey soruyorlar..

    -Trabzonspor şampiyon olur mu..?
    -Belediyeyi kim kazanır..?

    Oysa sokaktaki her bir Trabzon'lu bu iki sorunun cevabını biliyor..

    Her ikisi de, rakiplerinin performansına göre ya şampiyon olur.. Ya da seçim kazanır. Yani her ikisinin de kaderi, kendilerinden çok rakiplerinin performansı ile yakından ilgili..

    Eğer, Trabzonspor kendi ayağını kendi kulvarında sağlam basarsa, rakiplerinin elinden altın tepside şampiyonluğu alır.
    Ligde gelinen şu aşamadan sonra Trabzonspor'un rakibi, Trabzonspor'dur.
    Yönetim, kendini takıma, lige, ligdeki ayak oyunlarına, federasyondaki lobisel güçlerine baskıyı yoğunlaştırır.
    Yanal, eleştirilere kulak asar.
    Futbolcular tesadüfler zincirinin bir amaç uğruna hedefe kilitlenmede ciddi bir mantık dönüşümünü gerçekleştirdiğini kavrarsa,

    TRABZONSPOR ŞAMPİYON OLUR..

    Gelelim ikinci meseleye.

    Volkan Canalioğlu, Belediye Başkanlığını kazanır mı..?

    Eğer Volkan Canalioğlu da, partisi de olsa CHP ile çok bütünleşmiş imajı verirse.
    Dinamizminden kaybederse.
    En güçlü rakibi AKP'nin adayını açıkladıktan sonra parti içindeki çelişkilerden yararlanmasını bilecek uzman bir kadro ile çalışmazsa..
    Parti örgütünün ısrarla Deniz Baykal'ı da Trabzon'a çağıralım baskısına boyun eğerse.
    Belediye Meclisinin şekillenmesinde kullanacağı kontenjan sayısına müdahale ettirirse.
    VOLKAN ABİ de seçimi kaybeder.

    Tersi her hamle, Volkan Abi'nin yeniden Belediye Başkanı olması demektir..
#12.02.2009 16:52 0 0 0
  • noimage
    Derdimiz Trabzon'a hizmettir
    08 Mart 2009

    AK Parti Trabzon Belediye başkan adayı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon'a hizmet etmek için yola çıktıklarını belirterek Derdimiz Trabzon'a hizmettir dedi.



    Gümrükçüoğlu, seçim çalışmaları kapsamında bugün ilk olarak beraberinde Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak ile kahvaltı için toplanan avukatları ziyaret etti. Kahvaltı yapan bayan avukatlar ve ailelerine Dünya Kadınlar Günü ve Mevlid Kandili nedeniyle karanfil verdi. Yerel seçimler için kendilerinden destek isteyen Gümrükçüoğlu ve Bakan Özak daha sonra Gülbahar Hatun mahallesinde kadınlarla bir pastanede toplantı yaptı. İlk olarak söz alan Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, kadınların Kadınlar Günü ve Mevlid Kandili'ni kutlayarak 'Hükümetimiz ve partimiz kadınlara büyük önem vermektedir. Karadeniz'de kadın milletvekili olan tek il de Trabzon'dur. Daha önce bize destek verdiniz, hükümete getirdiniz. Bakan olarak hizmet etmemize vesile oldunuz. Şimdi önümüze bir fırsat daha çıktı. Trabzon'a hizmet etmek istiyoruz ve bu amaçla yola çıktık. Sizin dertleriniz ile ilgilenmeleri için de belediye meclisimize kadın adaylar aldık. Hem mühendis hem doktor olan ve Sağlık Bakanlığı Müsteşarlığı'nda önemli hizmetler yapan Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu bey için desteğinizi istiyoruz' dedi.
    Belediye Başkan adayı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ise Trabzon'a ve Trabzonlular'a hizmet etmek için yola çıktıklarını kaydederek 'Tek derdimiz Trabzon'a hizmettir. Rutin belediyecilik çalışmaları yanında önemli projelere imza atmak için sizlerden oy istiyoruz. İşsizliğe çare olmak, kentsel dönüşüm çalışmaları yapmak, 2. Tanjant Yolu'nu gerçekleştirmek ve şehrimizde yeni bir turizm atağı başlatmak için yola çıktık. Kadın belediye meclis üyelerimizle birlikte desteğinizi istiyoruz' diye konuştu.
    Gümrükçüoğlu, konuşmasının ardından Gülbahar Hatun mahallesi Seçim İrtibat Bürosu'nun açılışına katılarak burada da karanfil dağıttı.
#08.03.2009 16:40 0 0 0
  • VOLKAN BEYİN ŞANSI YÜKSEK AKP KAYBEDEBİLİR
#11.03.2009 21:11 0 0 0
  • bence bu seçimde AKP nin şansı yüksek çünkü birçok SP li tanıdığım var bu seçimde AKP ye vermeyi düşünüyorlar.SP liler seçimde kazanamayacaklarını bildiklerinden oy boşa gitmesin diye düşünüyor..yani AKP nin şansı yüksek..
#24.03.2009 23:46 0 0 0
  • Trabzon Merkez Çok Çekişmeli Geçecek
    Chp Lideri Deniz Baykal Son Mitingi Trabzona saklamış
    Hem Akp Hemde Chp Trabzonu çok istiyorlar
    Bakalım nasıl bir sonuç çıkacak çok merak ediyorum:)
#25.03.2009 17:32 0 0 0
  • Heran hersey olabilir bekleyip görecegiz.
    Ibre simdilik AKP'den yana gibi gözüküyor.
#25.03.2009 23:06 0 0 0
  • noimage
    Trabzon'da Kim Kazanacak
    28 Mart 2009

    Trabzon Belediye Bşkanlığını kim kazanacak.




    Mahalli İdareler Genel Seçimleri öncesinde sonucu merakla beklenen illerden olan Trabzon'da, Trabzon Belediye Başkanlığı için yarışan adaylar sahaya inerek seçmenin nabzını tutarken, bütün adaylar zorlu yarışta kararı verecek seçmenler üzerinde etkili olmaya çalışıltı.
    noimage

    Mevcut Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu'nun CHP'den yeniden aday olduğu seçimde AK Parti'den Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Saadet Partisi'nden (SP) Mahmut Çizmecioğlu, Demokrat Parti'den (DP) Süleyman Aydoğdu ve Milliyetçi Hareket Partisi'nden (MHP) Cevdet Saral, 5 yıl boyunca Canalioğlu'nun oturduğu koltuğu kapmak için, mevcut Başkan Canalioğlu ise koltuğu korumak için mücadele verdi.
    noimage

    28 MART 2004'TE 58 BİN SEÇMEN SANDIĞA GİTMEMİŞTİ

    28 Mart 2004 yılında Trabzon Belediye Başkanlığı için yapılan seçimde, merkezdeki 477 sandıkta 135 bin 193 kayıtlı seçmenin 76 bin 495'i oy kullanmıştı. Yaklaşık 58 bin 698 seçmenin (yüzde 43) oy kullanmadığı seçimde, 73 bin 965'i geçerli oyun 26 bin 612'sini almayı başaran CHP'nin adayı Volkan Canalioğlu ipi önde göğüslemiş ve 5 yıllığına Trabzon Belediye Başkanı seçilmişti.

    Seçimin iddialı partilerinden AK Parti'nin adayı Mazhar Yıldırımhan ise 26 bin 240 oy ile yarışı ikinci tamamlamış ve sadece 372 oy farkla seçimi kaybetmişti. 28 Mart'ta SP'nin adayı Mahmut Çizmecioğlu ise 10 bin 152 oyla yarışı üçüncü sırada tamamlamıştı.

    MHP'nin adayı Mustafa Yılmaz Odabaş'ın 4 bin 980, DYP'nin adayı Avni Akkan'ın 2 bin 565, ANAP'ın adayı Fahrettin Aksoy'un 826, DSP'nin adayı Selçuk Şahinler'in ise 385 oy aldığı 28 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimi'nde diğer partilerin aldıkları oy sayısı ise şu şekilde oluşmuştu:
    'BTP 645, SHP 500, Genç Parti 374, BBP 297, İP 69, TKP 65, Bağımsız 255'

    SEÇİME KATILIMIN 2004 YILINA GÖRE YÜKSEK OLMASI BEKLENİYOR

    Trabzon'da 2004 yılındaki seçimin ardından 22 Temmuz 2007 yılında yapılan Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi esasına göre merkezdeki seçmen sayısı 159 bin 377 olurken, üç yılda merkezdeki seçmen sayısı 24 bin 184 kişi arttı.

    22 Temmuz 2007 Genel Seçimleri'nde Trabzon merkezde 159 bin 377 kayıtlı seçmenin 134 bin 279'u 541 sandıkta oy kullanırken, seçime katılım oranı da yüzde 85'ler düzeyinde gerçekleşti. 2004 yılında yapılan yerel seçime merkezdeki katılımın yüzde 57 olduğu dikkate alındığında Trabzon merkezdeki seçmenin Genel Seçimlere daha fazla ilgi gösterdiği görülüyor. Ancak seçim sürecinde yaşanan hareketlilik dikkate alındığında ise 29 Mart'ta yapılacak ve esas konusu Trabzon Belediye Başkanlığı olacak seçime katılımın bir önceki seçime göre daha yüksek olması bekleniyor.

    Bütün bu göstergeler ışığında 29 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nin Trabzon'da 2004 yılına göre çok daha çekişmeli geçmesi beklenirken, bu yarışı kimin önde göğüsleyeceği merakla beklenirken, 30 Mart sabahı Trabzon Belediye Başkanlığı koltuğunda kimin oturacağına ise kentin gerçek sahibi olan seçmenler karar verecek.
#28.03.2009 13:52 0 0 0
  • Trabzon Yerel basın

    noimage

    Hürriyet Gazetesi



    noimagenoimage
#29.03.2009 19:05 0 0 0