[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]Malzemeler:
[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]
[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]1250 gr soyulmuş çekirdekleri temizlenmiş ve doğranmış domates
75 ml zeytinyağı
4 diş sarmısak
1 kaşık doğranmış maydanoz
6 adet doğranmış fesleğen
1 adet burunuaz (ince) doğranmış kuru soğan
Yeteri kadar tuz
Taze öğütülmüş karabiber
[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]
[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]
[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]Yapılışı:
[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]
[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]Domatesleri süzgece koyarak 5 dk dinlendirin.Zeytinyağı ve sarmısağı bir tavada ısıtın yağ kızınca soğanları ve maydanozu ekleyin 2 dakika sote yapın.Domatesleri tuzla beraber tavaya ekleyin domatesleri ezerek 20 dakika kadar kısık ateşte demlendirin.Sos yoğunlaşınca fesleğeni ve biberi ilave ederek tadına bakın ve servis edin

[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]
[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]Özgür Sef'in tarifi

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1020
favori
like
share