1 adet yumurta
Aldığı kadar un
tuz
Üstü için
yoğurt
3 diş sarımsak
tereyağ
kırmızı biber
Hazırlanışı
Yumurta, un ve tuz yoğrulup, sert olmayan bir hamur yoğrulur.
Hamur 4 yumağa ayrılıp mümkün oldukça ince açılır.
Hamur 2×2 cm karelere bölünür.
Karelerin çapraz iki ucu ortada birleştirilerek fiyonklar elde edilir.
Cimcikler kaynar tuzlu suda haşlanır.
Bu arada sarımsaklı yoğurt yapılır.
Kırmızı biber tereyağında yakılır.
Kevgirle tabaklara alınan cimciklerin üzerine sarımsaklı yoğurt ve kırmızı biberli eritilmiş tereyağ dökülerek servis edilir.
Bu yemek aslında yumurtalı fiyonk makarna‘nın evde yapılmış hali.
Hamur yumakları un ya da nemli bez ile örterseniz kurumazlar.
Açtığınız hamuru kolay kesmek için her iki tarafından ortada buluşacak şekilde sarın. Rulo olmuş hamuru 2 cm aralıkla kesip, açın. Şeritleri üst üste koyarak yine 2 cm arayla kesip kareleri elde edin.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1055
favori
like
share