Soslu Fırın Keki

Son güncelleme: 13.02.2009 09:43
  • Malzemeler :

    • Krem Şanti 100 gr
    • Yumurta 200 gr
    • Toz şeker 400 gr
    • Portakal 1/2 adet
    • Kayısı marmeladı (tartın üzerine sürmek için)

    Hazırlanışı :

    Tart hamuru merdaneyle açılır, kalıba yerleştirilir, hamurun fazlası alınır.İsteğe göre ekşi elma, mürdüm eriği, iyi süzülmüş ananas ve çeşitli kompostoları kullanarak, tart hamurunun içi doldurulur.Tart sosu için bir kabın içine toz şeker konur, üzerine yumurtalar ilave edilerek orta ateşte karıştırılarak 50-55°C'ye kadar ısıtılır.Bu karışıma daha sonra krem şanti ve portakal suyu ilave edilerek karıştırılır.Hazırlanan sos tartın üzerine dökülür ve 180°C'lik fırında 40-45 dakika pişirilir. Fırından çıkartılan tartın üzerine kayısı marmeladı sürülür.
#12.02.2009 17:44 0 0 0
  • Malzemeler mi eksik? Tart hamuru malzemesi yok sanki..
#13.02.2009 09:43 0 0 0