Malzemeler:

• 5 adet armut,
• 1 su bardağı şeker,
• 2 su bardağı su,
• Yarım limon suyu,
• 4-5 adet karanfil,
• 1 çay kaşığı tarçın.

Sosu İçin:


• 4 çorba kaşığı kakao,
• 1 bardak şeker,
• 1 tutam tuz,
• 2 çay kaşığı vanilya,
• 1 bardak soğuk su
Çikolata Soslu Armut Tatlısı

Hazırlanışı:

Şekerle suyu karıştırıp içine soyulmuş armutları ve karanfili koyup kaynamaya bırakın.Armutlar bu şerbet içinde 15 dk.kadar haşlandıktan sonra soğumaya bırakın. Bir başka kapta kakao, şeker,su,vanilya ve tuzdan oluşan sos malzemesini karıştırıp pişirin.

Haşlanmış armutların üzerine çikolata sosundan dökerek servis yapın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 285
favori
like
share
SU-PERISI Tarih: 14.02.2009 19:13
Eline saglık çok nefis görünüyor.