Malzemeler:

1 kutu krema
160 gr. bitter + 40 gr. sütlü çikolata
2 yemek kaşığı portakal reçeli
1 portakal kabuğu rendesi
250 gr. kek (daha önce yaptığım bir pandispanyadan traşladığım parçalarını kullandım)
kuru üzüm
Dışı için:

hindistancevizi
renkli şekerler
(bu seçenekleri istediğiniz gibi çoğaltabilirsiniz: kakao, fıstık ,ceviz ,susam,badem,fındık)

Hazırlanışı:

kremayı ısıya dayanıklı bir kaba koyarak ocağa alıyoruz kaynamasına yakın ocaktan indirerek içerisine çikolataları kırarak atıyoruz ve sürekli karıştırarak çikolataların erimesini sağlıyoruz
çikolata eridikten sonra içerisine portakal reçelini ve portakal kabuğu rendesini katarak iyice karıştırıyoruz
bu arada keklerimizi robottan geçirerek un haline getiriyoruz ve kremamızın içerisine katıyoruz ve iyice karıştırıyoruz
karışımızı buzdolabına kaldırarak en az 5-6 saat bekletiyoruz..
en son karışımdan bir kaşık yardımıyla parçalar alarak içerisine kuru üzüm koyarak elimizde yuvarlıyoruz ve hidistancevizi ve renkli şekerlere buluyarak küçük çikolata kağıtlarına yerleştiriyoruz
Not:

Truffları hazırlamadan önce 1 gece buzdolabında bekletmekte fayda var.
Öyle bir fırsatınız yok ise 5-6 saat buzdolabında yarım saatte derin dondurucuda bekleterek istediğim kıvamı yakalayabilirsiniz.
Herkesin damak tadı farklı olabilir, çok yoğun bir çikolata tadı istemiyor iseniz bitter çikolata yerine sadece sütlü çikolata ile de yapabilirisiniz.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 353
favori
like
share
MiSS-FENER Tarih: 15.02.2009 19:41
Çok Güzel Görünüyor..Ellerine Sağlık Canım Benim..
SU-PERISI Tarih: 14.02.2009 19:10
Görüntüsü çok güzel saol Ayışığı.