Malzemeler:

yarım kilo haşlanmış tavuk
3 adet yufka
2 su bardağı haşlanmış bezelye-havuç -patates karışımı (ben 1 kavanoz garnitür kullandım)
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Islatmak için:

1 su bardağı süt
1 yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
Üzeri için:

1 yumurta
haşhaş tuhumu

Hazırlanışı:

Böreğimizi yapmaya başlamadan önce tavuğumuzu haşlayıp suyunu süzüyoruz
Süt ,yumurta ve sıvı yağı derin bir kasede çırparak kenara alıyoruz
Daha sonra düz bir zemine bir yufkayı seriyoruz ve yufkayı hazırladığımız karışımla ıslatıyoruz,ikinci ve üçüncü yufkayada aynı işlemi yapıyoruz
Diğer yanda haşlanmış tavuğu didikleyip içerisine sebzelerimizi,tuzu ve karabiberi ilave ederek karıştırıyoruz.
İç harcımızı yufkanın üzerine eşit olarak yayıyoruz ve yufkamızı rulo şeklinde sarıyoruz.
Uzun ruloyu ortadan ikiye bölerek bir tepsiye alıyoruz.
Üzerine yumurta sarısı sürüp haşhaş tohumu serptiğimiz böreğimizi en az 5-6 saat buzdolabında bekletiyoruz.
Daha sonra 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 2178
favori
like
share