[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]Malzemeler:
[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]
[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]1 paket (42 gr) yaş maya veya 2,5 tatlı kaşığı toz maya
[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]1 tatlı kaşığı bal
[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]1 su bardağı ılık su
[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]3 su bardağı un
[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]1 çorba kaşığı zeytinyağı
[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]1 tatlı kaşığı tuz
[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]1 su bardağı rende yağsız kaşar
[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]1 demet maydanoz
[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]
[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]
[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]Yapılışı:
[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]
[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]Mayayı ballı ılık suda eritin.
[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]Unu ve tuzu geniş bir kapta karıştırın. Ortasını havuz gibi açıp mayalı suyu dökün. Bir yandan zeytinyağını ekleyip yoğurun. Hamur elinize yapışıyorsa azar azar un ekleyin.

[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]Hamuru iyice yoğurunca üzerini nemli bir bezle örtüp oda sıcaklığında 1 saat bekletin.

[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]Bir saat sonra hamuru 8 parçaya bölün. Her birini unlu bir zeminde yuvarlayarak merdane ile açın.

[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]Ortasına rende kaşar ve kıyılmış maydanoz serperek fırına veriyoruz.
[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]200 derecede fırına veriyoruz

[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]Pidenin kenarı kızarınca yumurtayı üzerine kırarak tekrar fırına veriyoruz [FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]Yumurta pişince servis ediyoruz


Özgür Sef'in Tarifi

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 393
favori
like
share