Arap Gömleğı

Son güncelleme: 20.02.2009 20:46
NaZ NaZ foto
  • Malzemeler:

    300 gr. Tereyağı
    300 gr. Erimiş Çikolata
    300 gr. Toz Badem
    100 gr. Esmer Şeker
    18 Adet Yumurta Akı
    200 gr. Toz Şeker


    Yapılışı:

    Tereyağı mikserde karıştırılıp kabartılır. Sırasıyla erimiş çikolata yedirilir ve toz badem karıştırılır. En sonunda yumurta akı ve şeker mikserden kabartılır. Hazırlamış olduğumuz harcın içine ekleyip, karıştırdıktan sonra hazır hale getirilir. Tepsi veya kalıbı yağlayıp şekere batırarak harcımızı kalıplara doldururuz ve altına biraz su koyup sıcak olan 170 derecedeki fırında yaklaşık 1 saat pişiriniz. Soğuduktan sonra arzuya göre servis edilir.


    Özgür Sef'in tarifi
#12.02.2009 22:51 0 0 0
  • Havil kusura bakma ama Özgür Şefi de tariflerini de sevmiyorum..
    Çok pasaklı iş yapıyor ve malzemeleri ziyan ediyor sinir oluyorum..

    Ama tarif için teşekkürler ;)
#13.02.2009 09:56 0 0 0
  • İlginç adı varmış,tarif için saol Havil.
#16.02.2009 19:03 0 0 0
  • tarif icin teskkürler.. .:)
#20.02.2009 20:46 0 0 0