[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]Malzemeler:
[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]
[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]300 gr. Tereyağı
[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]300 gr. Erimiş Çikolata
[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]300 gr. Toz Badem
[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]100 gr. Esmer Şeker
[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]18 Adet Yumurta Akı
[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]200 gr. Toz Şeker
[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]
[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]
[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]Yapılışı:
[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]
[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]Tereyağı mikserde karıştırılıp kabartılır. Sırasıyla erimiş çikolata yedirilir ve toz badem karıştırılır. En sonunda yumurta akı ve şeker mikserden kabartılır. Hazırlamış olduğumuz harcın içine ekleyip, karıştırdıktan sonra hazır hale getirilir. Tepsi veya kalıbı yağlayıp şekere batırarak harcımızı kalıplara doldururuz ve altına biraz su koyup sıcak olan 170 derecedeki fırında yaklaşık 1 saat pişiriniz. Soğuduktan sonra arzuya göre servis edilir.


Özgür Sef'in tarifi

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 342
favori
like
share
edda Tarih: 20.02.2009 21:46
tarif icin teskkürler.. .
SU-PERISI Tarih: 16.02.2009 20:03
İlginç adı varmış,tarif için saol Havil.
Şayeste Tarih: 13.02.2009 10:56
Havil kusura bakma ama Özgür Şefi de tariflerini de sevmiyorum..
Çok pasaklı iş yapıyor ve malzemeleri ziyan ediyor sinir oluyorum..

Ama tarif için teşekkürler