Malzemeler:

4 yumurta
1 su bardağı şeker
1,5 su bardağı un
2 yemek kaşığı süt
2 yemek kaşığı sıvı yağ
3 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
3/4 su bardağı ceviz
Sosu için:

2 su bardağı süt
7 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı buğday nişastası
25 gr. kakao
Islatmak için :1,5 su bardağı süt

Üzeri için :hindistancevizi

Hazırlanışı:

yumurtaları derin bir kaba kırdıktan sonra mikserle iyice çırpıyoruz
daha sonra şekeride ilave ederek kremsi bir hal alana kadar yaklaşık 8-10 dakika çırpmaya devam ediyoruz
sıvı yağ ve sütü ilave ederek bir süre daha çırpıyoruz
eleyerek un, kabartma tozu ve kakaoyu ilave ettikten sonra bir kaşık yardımıyla keki söndürmeden elediğimiz malzemeleri keke yediriyoruz.
en son iri parçalara böldüğümüz cevizide ilave ederek karışıma yediriyoruz
Karışımı yağladığımız tepsite dökerek 180 derece fırında pişiriyoruz.
Pişen kekimizin üzerinden bıçak darbeleriyle delikler açarak sütü her tarafına eşit olarak döküyoruz.
kekimiz sütü çekip soğuduktan sonra çikolatalı sos için gereken malzemeleri derin bir tencereye alarak pişiriyoruz
hafif ılıyan sosu kekin üzerine yayıyoruz
dilimleyerek servis yaptığımız kekimizin üzerini hindistancevizi serperek süslüyoruz.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 2140
favori
like
share
SU-PERISI Tarih: 16.02.2009 20:00
Çok nefis oluyor tavsiya ederim,emegine saglık canım.
Şayeste Tarih: 13.02.2009 10:45
Ayy bu tam benlik..Sosu farklı.. Denemem lazım..
Teşekürler canım..