Malzemeler:

2 adet yufka
1 tavuk göğüsü (küçük kuşbaşı halinde doğranmış)
10 adet mantar (ufak ufak doğranmış)
2 adet domates
3 adet sivri yada çarliston biber
1 yumurta
tuz
karabiber
nane
taze kaşar peyniri

Hazırlanışı:

ilk önce mantar,domates ve sivri biberlerimizi ufak ufak doğruyoruz.
Derin bir tencere yada yayvan bir tavaya 2 yemek kaşığı sıvı yağ koyarak içine mantar ve tavuklarımızı da ilave ederek mantar ve tavuklar suyunu salıp çekene kadar iyice kavuruyoruz
Daha sonra biber ve domatesleride ilave ederek iç malzememiz iyice pişene kadar kavurmaya devam ediyoruz
en son tuz,karabiber ve nanemizi de ilave ederek ocaktan alarak soğumaya bırakıyoruz
iki yufkamızı üst üste koyarak bir yemek tabağı yardımı ile yufkamızı daire şeklinde kesiyoruz (1 yufkadan 5 adet daire elde edebiliyoruz) (Not :Aşağıdaki fotoğrafta ben iki kişilik bir yemek hazırladığım için 1 yufkayı ikiye bölerek üst üste koymak süretiyle iki kat elde ettim fotoğraf sizi yanıltmasın)
kestiğimiz yufkaları bir kasenin içine yerleştirdikten sonra iç malzememizi yufkaların içine koyuyoruz ve bohça şeklinde kapatarak ısıya dayanıklı bir fırın tepsisinin içine ters çevirerek yerleştiriyoruz




bohçalarımızın üzerine fırça yardımıyla yumurtanın sarısını sürdükten sonra 180 derece önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişiriyoruz
en son taze kaşarı rendeledikten sonra fırındaki bohçalarımızın üzerine serptikten sonra 10 dakika daha kaşarlarımız erimesi için tekrar fırına veriyoruz.
pişen bohçalarımızı servis yapmadan önce istediğimiz gibi süslüyoruz…

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 426
favori
like
share
SU-PERISI Tarih: 13.02.2009 01:35
Çok nefis görünüyor eline saglık arkadaşım.