Malzeme:
1,5 su bardağı un
1 çay bardağı yoğurt
2 yumurta
Yarım limon
1 paket kabartma tozu

Şerbeti için:
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
Birkaç damla limon suyu

Yapılışı:

Derin bir yoğurma kabının içerisine yumurtaları kırın. Yoğurt ve limon suyunu ilave ederek hepsini çırpın. Daha sonra un ve kabartma tozunu ekleyin. Hepsini birlikte karıştırın. Bu karışımdan kaşık kaşık alarak sıvı yağda kızartın. Kızarttığınız hamurları su, şeker ve birkaç damla limonla hazırlanıp soğutulmuş şerbetin içine atın. Hamurlar şerbetini iyice çekip soğuduktan sonra servis tabağına alın. Üzerine pudra şekeri ya da hindistancevizi serperek servis yapın.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 420
favori
like
share
Şayeste Tarih: 13.02.2009 11:12
Tarif için teşekkürler..
Ben bunu şerbetsiz yapıyorum.. Sadece pudra şekerinin hafif tadı oluyor