Malzemeler

1/2 kg nohut
2 yemekkasigi tereyag
2.5 su bardagi tahin
5-6 ds sarimsak
1 adet limon
kirmizi pul biber
kimyon
tuz

Yapilisi

Aksamdan nohutlari islatiyoruz.Islattigimiz nohutlari iyice haslayip
süzdükten sonra kabuklarini soyup cukur bir kap icinde onlari
püre haline getiriyoruz..Daha sonra üzerine sarimsak,tahin ve
limon suyunuda ekleyerek karistiriyoruz..
Arkadaslar bu islemi el mikserinin püre yapmak icin
kullanilan tertibatiyla yaparsaniz daha iyi sonuc elde edebilirsiniz..
Püre kivamina gelen karisimi servis tabagina cok fazla kalin
olmamak sartiyla yayin.Üzerini kimyon ve kirmizi biberle süsleyin.
Servis yapmadan öncede tereyagi eritip üzerinde gezdiriin...
Deneyenlere simdiden afiyet olsun...

Mezelerimiz icinde saglam yere sahip olan humus icin tek
püf noktasi iyice püre haline gelmis olmasi gerekmektedir..
el mikseri olmayanlar ezmek suretiyle sabirla bu kivamin
olusmasini bekleyin...l

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 741
favori
like
share
sakin75 Tarih: 03.07.2006 14:42
teşekkürler
by_ufuk Tarih: 05.03.2006 00:33
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
liamsi Tarih: 24.02.2006 23:21
teşekkürler,ellerinize sağlık.
masarac Tarih: 28.12.2005 02:53
Paylaşma isteğiniz neticesinde verdiğiniz emeklerinizin hepsine tek tek teşekkür ederim.ALLAH sizden ve hepimizden razı olsun
MyNiceWorld Tarih: 25.12.2005 13:13
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OLSUN :cubuk:
SU-PERISI Tarih: 12.12.2005 12:02
teşekkürler kardeş
DeNiZKiZi Tarih: 27.09.2005 10:11
Ellerine saglik arkadasim
dostbildiklerim Tarih: 27.09.2005 02:39
Ellerine Emegine Saglik Tesekkürler
demet Tarih: 22.09.2005 00:46
teşekkürler