Tart hamuru için ;


20 gr un
10 gr tereyağı(soğuk)
10 gr tozşeker
1 yumurta (oda sıcaklığında)
Tüm malzemeleri karıştırıp yoğurarak hamur haline getirelim. Tartölet kalıplarına paylaştırarak üzerilerine kabarmamaları için yağlı pişirme kağıtları kesip ağırlık yapacak bakliyat ile pişirelim. (180 derecede)

İç harcı ;

25 gr frambuaz
10 gr tozşeker
30 gr badem tozu
1 yumurta beyazı
1 yumurta sarısı
Tozşeker ve yumurta akını kar haline gelene kadar çırpalım. Ayrı bir kapta yumurta sarısı ile badem tozunu çırpalım. İki karışımı birleştirip tahta kaşık ile şöyle bir alttan üste doğru karıştıralım. Karışama frambuazları ilave edip önceden pişirdiğimiz tartöletlerin üzerilerine paylaştırıp 10 dakika daha 180 derece pişirelim.

Limonlu Brule için ;

1 limonun kabuğunun rendesi
30 gr tozşeker
2 yumurta sarısı
15 ml süt
15 ml sıvı krema
Tüm malzemeyi bir kabın içerisinde iyice karıştıralım. Seramik sufle kaplarımıza veya fırına dayanıklı cam kaselerimize karışımızı paylaştıralım. Fırınımızı 180 derecede ayarlayalım, kaplarımızı fırın tepsimize dizelim ve tepsinin dibine çok az su dolduralım.

Önceden ısıttığımız fırınımızda 25 dakika kadar pişirelim. Servis ederken taze frambuazlar ile süsleyebilirsiniz..

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 306
favori
like
share