Frambuazlı Tart Ve Limonlu Brule

Son güncelleme: 14.02.2009 00:19
  • Tart hamuru için ;

    noimage
    20 gr un
    10 gr tereyağı(soğuk)
    10 gr tozşeker
    1 yumurta (oda sıcaklığında)
    Tüm malzemeleri karıştırıp yoğurarak hamur haline getirelim. Tartölet kalıplarına paylaştırarak üzerilerine kabarmamaları için yağlı pişirme kağıtları kesip ağırlık yapacak bakliyat ile pişirelim. (180 derecede)

    İç harcı ;

    25 gr frambuaz
    10 gr tozşeker
    30 gr badem tozu
    1 yumurta beyazı
    1 yumurta sarısı
    Tozşeker ve yumurta akını kar haline gelene kadar çırpalım. Ayrı bir kapta yumurta sarısı ile badem tozunu çırpalım. İki karışımı birleştirip tahta kaşık ile şöyle bir alttan üste doğru karıştıralım. Karışama frambuazları ilave edip önceden pişirdiğimiz tartöletlerin üzerilerine paylaştırıp 10 dakika daha 180 derece pişirelim.

    Limonlu Brule için ;

    1 limonun kabuğunun rendesi
    30 gr tozşeker
    2 yumurta sarısı
    15 ml süt
    15 ml sıvı krema
    Tüm malzemeyi bir kabın içerisinde iyice karıştıralım. Seramik sufle kaplarımıza veya fırına dayanıklı cam kaselerimize karışımızı paylaştıralım. Fırınımızı 180 derecede ayarlayalım, kaplarımızı fırın tepsimize dizelim ve tepsinin dibine çok az su dolduralım.

    Önceden ısıttığımız fırınımızda 25 dakika kadar pişirelim. Servis ederken taze frambuazlar ile süsleyebilirsiniz..
#14.02.2009 00:19 0 0 0