Portakallı ve Dankekli mini cheesecake'ler

Son güncelleme: 14.02.2009 00:57
  • Gerekli Malzemeler ;

    [Tariften 30 adetten fazla çıkıyor.

    Kullanılan kalıp..

    6 paket krema peyniri ( oda sıcaklığında bekletilmiş- labne değil mutlaka krem veya krema peyniri olmalı)
    2 adet orta boy yumurta ( oda sıcaklığında bekletilmiş)
    2 su bardağı toz şeker
    8 çorba kaşığı un
    2 çorba kaşığı nişasta
    1,5 su bardağı sıvı krema
    1 çay kaşığı portakal aroması ( veya 1 büyük portakalın suyunu şeker oranını yarım ölçü arttırarak kullanabilirsiniz)
    1 portakalın kabuğu
    Alt taban için ;

    3 paket kakaolu büyük boy Dankek
    1,5 su bardağı sıvı krema
    1 su bardağı damla çikolata veya parça çikolata
    Üzeri için ;

    Soğuk jöle ( turuncu olarak renklendirilmiş)
    portakal kabuğu rendesi veya turuncu yenilebilir parıltı tozları

    İlk önce alt tabanı hazırlayıp kek kağıtlarımızın içerisine yerleştirelim. Bunun için dankek'leri bir kabın içerisine ufaayıp krema ile hamur oluncaya kadar yoğuralım. Ve kekli yumuşak hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar alıp kağıtların veya muffin kalıplarının altlarına bastırarak yerleştirelim. Üzerilerine çikolataları serpiştirelim.

    Mikser yardımı ile krem peynirlerimizi iyice homojenleşip yumuşayıncaya kadar çırpalım.

    Fırınımızı 180 dereceye getirip ısıtmaya başlayalım.

    Yumuşamış krem peynirin üzerine şekeri ve yumurtayı ilave edip çırpmaya devam edelim. Şeker karışımın içerisinde kaybolup eriyince kremamızı ve portakal aroması veya suyumuzu ilave edip tekrar çırpalım.

    Sıvı karışımın üzerine yavaş yavaş un ve nişastayı ilave edip çırpmaya devam edelim. Arzu ederseniz portakal kabuklarınıda ekleyebilirsiniz.

    Boza kıvamından birazcık daha sulu bir karışım elde etmemiz gerekiyor. Eğer un miktarı az gelmiş ise azar azar çorba kaşığı ile un ilave edebilirsiniz veya karışımınız yoğun oldu ise azar azar krema ekleyerek sulandırabilirsiniz.

    İstenilen kıvama gelince hazırladığımız kekli kağıtlarımızın üzerine cheesecake karışımımızı ilave edelim. Ve önceden ısıttığımız fırınımızda cheesecake'lerin çevreleri hafif kızarana kadar pişirelim.

    Piştikten sonra tezgahın üzerinde bekletelim ve en az 1 gece cheesecake'lerimizi buzdolabında veya serin bir yerde bekletelim.

    İyi bekletişmiş bir cheesecake'in tadına doyum olmaz, bu yüzden acele etmeden bekleyerek yemenizi tavsiye ederim :)

    Servis yapmadan önce soğuk jöleyi turuncu gıda boyası ile renklendirip üzerilerine dökebilirsiniz. Veya portakal marmaledı ile süsleyebilirsiniz. Onlarında üzerine portakal dilimleri koyabilirsiniz veya portakal kabuğu rendesi serpiştirebilirsiniz. Veya pırıl pırıl gözükmesini isterseniz yenilebilir pullar ile süsleyebilirsiniz..
#14.02.2009 00:57 0 0 0