Amerika Fatihleri dönüyor

Son güncelleme: 14.02.2009 14:53
  • <H3 align=center>Amerika Fatihleri dönüyor

    Amerika Fatihleri dönüyor

    noimage



    6 aslan yüreğin, olimpiyat macerası mutlu sonla bitti. Kayakçılarımız, ABD'deki Kış Oyunları'na damgasını vurdu. 17 madalya kazanan sporcularımız pazar günü saat 17.00'de Atatürk Havalimanı'na inecek. Haydi Türkiye bayrağını kap, bu cesur yürekleri havalimanında bağrına bas.

    ABD'nin Idaho Eyaleti'nde önceki gün sona eren 9. Özel Olimpiyatlar Dünya Kış Oyunları'nda madalya patlaması yaşayan zihinsel engelli kayakçılarımız pazar günü yurda dönecek. İlk ikigün 12 madalya kazanan Özel Sporcular Derneği atletleri, son güne de damgasını vurdu; Tuba Tekin, Sevgi Geyikçi altın, Murat Duran gümüş, Hatice Odabaş bronz madalya kazandı, Bayram Bolat da dördüncü oldu. Türk sporcular, Boise kentinde 95 ülkeden 4 bini aşkın sporcunun mücadele ettiği Kış Oyunları'ndan ülkemize 10 altın, 5 gümüş, 2 bronz olmaz üzere toplam 17 madalya ile dönerken, iki de dördüncülük elde etti.

    Pazar günü saat 17.00'de Atatürk Havalimanı'ndalar
    9. Özel Olimpiyatlar Dünya Kış Oyunları'nda büyük başarı kazanan sporcularımız pazar günü saat 17.00'de İstanbul Atatürk Havalimanı'nda olacak. Şampiyonlarımızı Özel Sporcular Derneği (TÖSSED) Başkanı Necmettin Aydın, dernek yöneticileri ve sporcuların aileleri karşılayacak. Aydın, Özel Sporcular Derneği'nin engelliler sporunda attığı tohumların meyvelerini vermeye başladığını belirterek, "Türkiye, olimpiyat oyunlarının vazgeçilmez parçası haline geldi" diye konuştu.

    Aydın: Emeği geçen herkese teşekkürler
    TÖSSED Başkanı, 90'lı yıllarda birkaç sporcu ile başladıkları çabalarında büyük aşama katettiklerine de dikkat çekip, "Artık ülkemizde 10 bini aşkın zihinsel engelli çocuğumuz, spor yapıyor. Derneğimizin temel amacı; özel çocukların spor yolu ile toplumun birer bireyi olmalarını sağlamaktı. Amacımıza giderek yaklaşıyoruz. Çocuklarımızın bu çabasına katkısı olan başta Sabancı Ailesi ve spor bakanımız Murat Basesgioğlu olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Sporcularımızı da bu çabalarında sonuna kadar destekliyorum" dedi.

    Kavukçu ve Aryindoğan'ın öğrencileri
    Türkiye, 2005 yılında Japonya'nın Nagano kentinde yapılan 8. Özel Olimpiyatlar Dünya Kış Oyunları'na 4 sporcu ile katılmış, 2 altın, 3 gümüş, 2 de bronz madalya kazanmıştı. Sporcularımız, ABD'nin Idaho Eyaleti'nde önceki gün sona eren 9. Özel Olimpiyatlar Dünya Kış Oyunları'na antrenörler Erdoğan Kavuşçu ve Sanem Aryindoğan nezaretinde Ilgaz Dağları'nda hazırlanmış, Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu'nun başarı dilekleri ile şampiyonaya uğurlanmıştı.
    noimage

    Emniyet Amirimiz de meşaleyi taşıdı
    4 yılda bir yapılan bu dev organizasyonda ülkemizi sporcularımızın yanı sıra Emniyet Amirimiz Orhan Sınav da temsil etti. Sınav, 2 bin 500 dünya polisi arasından olimpiyat meşalesini taşıyacak 71 atlet arasına seçildi. 28 Ocak'ta ABD'ye giden Sınav, Idaho Eyaleti'nin 12 kentinde "umut meşalesini" taşımış, şampiyonanın açılış günü olan 7 Şubat'ta ise meşaleyi, Olimpiyat Meşalesi'ni yakıp, oyunların startını verecek olan özel sporculara teslim etmişti.
    noimage

    Muhtar Kent'ten büyük destek
    Coca-Cola dünya başkanı Muhtar Kent de, Boise kentinde sona eren Özel Olimpiyatlar Dünya Kış Oyunları'nda mücadele eden sporcularımıza destek verdi. Aynı zamanda Özel Olimpiyatlar Yönetim Kurulu üyesi de olan Kent, Türk heyeti ile bir araya gelerek başarı dileklerini iletmiş, "Coca Cola olarak Özel Olimpiyatlar'a sağlamış olduğumuz desteğin, yarışlara katılan sporculara ve ailelerine, oyunların değerlerine yakışır şekilde dönmesi, sponsorluğumuzun amacına en anlamlı şekilde ulaştığının bir göstergesidir" demişti.





    </H3>
#14.02.2009 14:53 0 0 0