Kalbura Bastı

Son güncelleme: 10.09.2009 16:21
  • kalbura bastı tatlısı
    Malzemeler:
    1 adet yumurta
    1 cay bardagi yogurt
    1,5 cay bardagi sivicay
    1 Paket Kabartmatozu
    1 Paket Vanilyali seker
    4 yemek kasigi Irmik
    -yeterince un
    250 gramm Ceviz ici
    Serbeti icin:3 su bardagi seker
    3,5 su bardagi su
    yarim limon

    Yapilisi:
    Bir genis kasenin icine yumurtayi,yogurtu,siviyagi,kabartmatozunu,Vanilyali sekeri ve irmigi koyduktan sonra iyi bir sekilde yugrulur,sonra yeterince un ilave ederek yumusak bir hamur yogrulur.
    Alti süslü bir süzgec alarak ceviz büyüklügünde aldigimiz hamuru süzgecin tersini cevirerek;alt tarafina koyip bastiriyoruz..süzgecin üstüne olan hamurun icine biraz ceviz koyulur ve üste dogru kenarlari bilestirilir.Bunu bütün hamurla yaptiktan sonra hepsini derin bir tepsiye koyarak 180°c da firinda pembelesinciye kadar pisirilir.
    O arada serbet hazirlanir (limon su sekeri eritirkten sonra ilave edilir).Ikiside iliyinca (firindan cikan tatli ve serbeti),serbet tatlinin üstüne dökülür ve birkac saat tatli serbeti cekene kadar dinlenmeye birakilir..

    AFIYET OLSUN ARKADASLAR!...
#20.03.2005 12:29 0 0 0
  • süper bir tarif
    ellerine saglik
#21.03.2005 15:44 0 0 0
  • teşekkürler
#23.03.2005 21:15 0 0 0
  • ellerine saglik tadi harika olmali
#25.03.2005 07:26 0 0 0
  • tessekürler Anneme veriyimde bi denesin
#26.03.2005 15:11 0 0 0
  • Güzele benziyor tesekkürler tarif icin
#26.03.2005 17:39 0 0 0
  • Ellerine Saglik
#27.03.2005 11:18 0 0 0
  • saol dostum walla yapan olsa daa yesek
#28.03.2005 21:56 0 0 0
  • Teşekkürler ellerine sağlık
#21.09.2005 10:17 0 0 0
  • Ellerine saglik
#26.09.2005 15:27 0 0 0
  • noimage
#01.10.2005 05:58 0 0 0
  • TaRiF iCiN sAgOL Ellerine saglik [
#28.10.2005 18:39 0 0 0
  • tarif için teşekkürler,eline sağlık
#04.12.2005 23:29 0 0 0
  • ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER
#23.12.2005 00:32 0 0 0
  • paylaşım için teşekkürler
#25.12.2005 16:20 0 0 0
  • Teşekkürler.Ellerine ,yüreğine sağlık.
#10.01.2006 00:14 0 0 0
  • Ellerine sağlık , paylaşımın için de çok sağol
#22.02.2006 19:51 0 0 0
  • teşekkürler elinize sağlık
#23.02.2006 15:59 0 0 0
  • harika tariflerin için teşekkürler elinize sağlık
#28.02.2006 21:49 0 0 0