kalbura bastı tatlısı
Malzemeler:
1 adet yumurta
1 cay bardagi yogurt
1,5 cay bardagi sivicay
1 Paket Kabartmatozu
1 Paket Vanilyali seker
4 yemek kasigi Irmik
-yeterince un
250 gramm Ceviz ici
Serbeti icin:3 su bardagi seker
3,5 su bardagi su
yarim limon
Yapilisi:
Bir genis kasenin icine yumurtayi,yogurtu,siviyagi,kabartmatozunu,Vanilyali sekeri ve irmigi koyduktan sonra iyi bir sekilde yugrulur,sonra yeterince un ilave ederek yumusak bir hamur yogrulur.
Alti süslü bir süzgec alarak ceviz büyüklügünde aldigimiz hamuru süzgecin tersini cevirerek;alt tarafina koyip bastiriyoruz..süzgecin üstüne olan hamurun icine biraz ceviz koyulur ve üste dogru kenarlari bilestirilir.Bunu bütün hamurla yaptiktan sonra hepsini derin bir tepsiye koyarak 180°c da firinda pembelesinciye kadar pisirilir.
O arada serbet hazirlanir (limon su sekeri eritirkten sonra ilave edilir).Ikiside iliyinca (firindan cikan tatli ve serbeti),serbet tatlinin üstüne dökülür ve birkac saat tatli serbeti cekene kadar dinlenmeye birakilir..