Malzemeler:

mli Pat İçin

• Yumurta sarısı 600 g
• Toz badem 500 g
• Pirinç fındık 500 g
• Toz şeker 400 g
• Un 370 g
• Glikoz 300 g
• Kabartma tozu 15 g

Marenga İçin

• Yumurta beyazı 600 g
• Toz şeker 400 g
• İç Dolgu Malzemesi
• Toz krem şanti (çırpılımış) 1000 g
• Labne beyaz peynir 500 g
• Süt 300 g
• Yumurta sarısı 200 g
• Yaprak jelatin 10 g
• İtalyan Marengasi İçin
• Toz şeker 500 g
• Yumurta beyazı 250 g
• Su 200 g
• Yaprak jelatin 2-3 adet


Hazırlanışı:

Bademli Pat

Glikoz kaynatılıp mikser kazanında çırpılmakta olan yumurta sarısı ve toz şekere azar azar yedirilerek 5 dakika karıştırılır. 600 g yumurta beyazı mikserde çırpılır ve 400 g toz şeker azar azar yedirilerek marenga yapılır.

Daha önce hazırladığımız karışım, marenganın içine boşaltılır. Un, pirinç, fındık, toz badem ve kabartma tozu da bir kevgir ile karıştırılarak hazır olan karışıma yedirilir. Ucunda büyük düz düğ takılı sıkma torbası ile kağıt kaplanmış veya yağlanmış, unlanmış tavalara sıkılarak istenilen boyda yuvarlak pat şekli verilir. 190°C’de pişirilir.

İç Dolgu Malzemesi

Kabartılmış yumurta sarısı ateşte kaynayan süte devamlı karıştırılarak yedirilir. 2 dakika sonra ateşten alınır. Ilık hale gelince labne peynir ve eritilmiş jelatin yedirilir. Çırpılmış Albamiks Toz Krem Şanti katılarak karışım tamamlanır.

Balon kabın yarısı hazırlanan kremayla doldurulur. Kalıbın ebadına uygun kesilmiş bademli pat oturtulup, yine krema ilave edilerek ve en üste bir tane daha bademli pat koyulup, dolapta dondurulur.

İtalyan marengası için bir kapta su, glikoz ve şeker 123°C’de kaynatılıp, ateşten alınır. Mikserde yumurta beyazı çırpılır. Marenga hazır olunca kaynamış şurup azar azar yedirilir ve eritilmiş jelatinler eklenir. 15 dakika kadar yavaş devirde mikserde çırpılır ve sıkma torbası ile pastanın üzerine şekil verilir. Pürmüz ile yakılarak renklendirilir.

Son olarak en üstüne meyvelerle dekor yapılır.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 307
favori
like
share