Malzemeler:

• 1000 gr. Patates
• 150 gr. Bezelye (ayıklanmış)
• 3 çorba kaşığı Ayçiçek yağı
• 200 gr. Mantar (ince doğranmış)
• 100 gr. Susam
• 1 çorba kaşığı Kimyon
• 1/4 çay kaşığı Kırmızıbiber
• 100 gr. Konkase Domates
• 250 gr. Salatalık ( iri doğranmış)
• 5 adet Taze Soğan (ince doğranmış)
• 250 ml. Limon - Sirke karışımı
• Tuz
• 1/4 çay kaşığı Zerdeçal
• 3 adet Sivribiber


Hazırlanışı:

Patatesleri bir tencerede iyice yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 25 dakika) haşlayın. Her birini ikiye bölüp bir kenarda soğumaya bırakın.

Bu arada taze bezelyeleri yumuşayıncaya kadar (4-5 dakika) haşlayın. Bezelyeleri süzüp bir kenara kaldırın. Ayçiçek yağının 1 çorba kaşığını bir tavada kızdırın. Yağ kızınca mantarları ekleyip 1-2 dakika sote edin.

Bir tavayı orta ateşte kızdırın. İçine susamı, tane kimyonun yarısını ve toz kırmızı biberi koyup karıştırarak, susamlar altın sarısı bir renk alıncaya kadar kavurun. Bu karışımı bir kenarda soğumaya bırakın.

Patatesleri soyup, 1 cm kalınlığında dilimler halinde doğrayın ve dilimleri ikiye bölün. Baharat karışımını ilave edin. Kalan kimyonu da üzerine serpin. Bezelye, mantar, konkase domates, salatalık, taze soğan, limon -sirke karışımı ve tuzu ekleyip harmanlayın.

Kalan ayçiçek yağını bir tavada kızdırın. Yağ kızınca ateşi kısın ve zerdeçalı ekleyip karıştırın. Sivri biberleri de ekleyip 1 dakika süreyle karıştırarak sote edin. Tavadan sivri biberleri alıp, fazla yağlarını süzün, doğrayın ve salataya ilave edip, tekrar harmanlayın.

Salatayı bir servis kabına alarak oda sıcaklığında veya soğuk olarak servis yapın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 327
favori
like
share
COCO Tarih: 24.03.2009 17:00
Teşekkürler serap.