Malzemeler:
1 demet ebegömeci
1 demet pancar yaprağı
2 soğan
2 çorba k.bulgur
5 diş sarımsak
1 kase doğranmış domates
zeytyinyağı
tuz,karabiber
su

Üzeri için:

yoğurt

Hazırlanışı:
Soğanları yemeklik doğrayarak sıvıyağda sarımsakla beraber kavurmaya başlayın. Bir süre kavrulunca üzerine ebegümecinin ve pancarın kök kısımlarını ilk olarak doğrayıp soğanlara ekleyin. Bu şekilde biraz daha kavrulunca kalan yaprak kısımlarını da ekleyerek beraber kavurun. Tuzunu ve karabiberini ekleyerek suyunu verdikten sonra bulguru da serpip kapağı kapalı pişirin.

Pişince arzunuza göre sarımsaklı ya da sade yoğurt ile servis yapabilirsiniz.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 347
favori
like
share
SU-PERISI Tarih: 25.02.2009 00:20
Tarif için teşekkürler MİSS-FENER.
BoardBeLasi Tarih: 25.02.2009 00:04
ellerine saglik..