Pamuk Eksperi Ve İplikçilik Bölümü

Son güncelleme: 15.02.2009 20:59
  • Bu programda pamuğun yetiştirilmesi, kalitesinin ayrımı ve iplik üretimine en uygun pamuğun seçilerek endüstri hammaddesi olacak şekilde hazırlanarak depolanması konularında ders verilir. Mezunlar dokuma, tekstil ve iplik sanayiinde iş bulabilirler.

    Programın Amacı:

    Pamuk eksperliği ve iplikçilik programının amacı pamuk ipliği işletmelerinde çırçır fabrikalarında ve iplik borsalarında çalışacak elemanları yetiştirmektir.

    Programda Okutulan Belli Başlı Dersler:

    Pamuk eksperliği ve iplikçilik programında matematik, ekonomi, teknik resim, pamuk üretimi, çırçırlama teknolojisi, makine elemanları, tekstil terbiyesi, pamuk standardı ve kalite kontrol, pamuk pazarlaması gibi dersler okutulmakta ve uygulama yaptırılmaktadır.

    Mezunların Kazandıkları Ünvan ve Yaptıkları İşler:

    Pamuk eksperliği ve iplikçilik programını bitirenlere "Pamuk Eksperi ve İplikçilik Teknikeri" ünvanı verilir. İplikçilik teknikerleri pamuk işletmelerinde çırçır fabrikalarına ve borsa ajanlıklarında gezer alabilirler. İplikçilik teknikerleri çeşitli türde pamuktan değişik ve kalitede iplik üretimi ile ilgili çalışmaları yürütür, pamuk ipliğini kalitesine gore sınıflandırır, ipliğin pazarlanmasını sağlar.

    Çalışma Alanları:

    İplikçilik teknikerleri özel sektöre ait iplik veya çırçır fabrikalarında mühendis ile işçiler veya teknisyenler arasında ara eleman olarak görev yaparlar, olanakları olanlar iplik veya pamuk ticareti yapabilirler.



    Pamuk Eksperi Ve İplikçilik Bölümü Olan Üniversiteler Ve İlgili Fakülteler

    HARRAN- AKÇAKALE MESLEK YÜKSEKOKULU

    EGE- EMEL AKIN MESLEK YÜKSEKOKULU
#15.02.2009 20:59 0 0 0