Malzemeler:
3 su b. pirinç
300 gr. kuzu eti
2 soğan
kestane
kuru kayısı
kuru mürdüm eriği
badem
yeşil fıstık
su, tuz
sıvıyağ


Hazırlanışı:

İlk olarak tencereye 300 gr.kuzu etini ilave edin.Etlerin üzerine sıcak su ilave edip etleri haşlayın.2 adet soğanı piyaz olarak kesin.Soğanlar kavrulduktan sonra üzerine kuru mürdüm eriği,kuru kayısı,badem haşlanmış kestane,yeşil fıstık ilave edin ve kavurmaya devam edin.

Pilavı için tencereye sıvıyağ ilave edin.Üzerine 3 su bardağı pirinci ilave edin ve kavurun.Daha sonra kavrulan pirincin
üzerine sıcak su ilave edin ve pilavı pişirin.Servis tabağın pilavı alın.Üzerine kavrulmuş olan etleri ilave edin.Etlerin üzerine soğanlı yemişli malzemeleri ilave edip servis edin.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 284
favori
like
share