Patoloji Laboratuvar Bölümü

Son güncelleme: 15.02.2009 21:04
  • Patoloji laboratuvarı programının amacı, hastalıklı dokuların incelendiği patoloji laboratuvarlarında çalışacak ara elemanları yetiştirmektir. Patoloji laboratuvar teknikeri devlete ve özel kuruluşlara ait hastanelerde, özel patoloji ve histoloji laboratuvarlarında, adli tıp kurumlarında görev alabilirler.

    Programın Amacı:

    Pataloji laboratuvar programının amacı, hastalıklı dokuların incelendiği patoloji laboratuvarlarında çalışacak elemanları yetiştirmektir.

    Programda Okutulan Belli Başlı Dersler:

    Pataloji laboratuvar programında kimya, biyoloji, biyokimya alanı ile ilgili derslerden başka laboratuvar teknolojisi ile ilgili dersler de okutulur ve uygulamalar yaptırılır.

    Gereken Nitelikler:

    Patoloji laboratuvar programına girmek isteyenlerin kimya ve biyolojiye ilgili ve bu alanlarda başarılı, dikkatli, sorumlu ve kapalı yerlerde çalışmaktan hoşlanan kimseler olmaları gerekir.

    Mezunların Kazandıkları Ünvan ve Yaptıkları İşler:

    Patoloji Laboratuvar programını bitirenlere "Patoloji Laboratuvar Teknikeri" ünvanı verilmektedir. Patoloji laboratuvar teknikeri, patoloji laboratuvarlarında insan ve hayvan dokularının ve sıvılarının mikroskobik incelemeye hazır hale getirilmesine kadar gerekli işlemleri yapar, bunun için gereken teknolojiyi kullanır.

    Çalışma Alanları:

    Patoloji laboratuvar teknikeri, devlete ve özel kuruluşlara ait hastanelerde, özel patoloji ve histoloji laboratuvarlarında, Adli Tıp kurumlarında görev alabilirler.




    Patoloji Laboratuvar Bölümü Olan Üniversiteler Ve İlgili Fakülteler

    MARMARA -SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU
#15.02.2009 21:04 0 0 0