Malzemeler:
3 su bardağı un (gerekirse yarım bardak daha ekleyebilirsiniz)
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket (250 gr) oda sıcaklığında tereyağı (margarin de olur)
1 paket vanilya
1 yumurta
1 türk kahvesi fincanı süt

İçi için:
1 su bardağı damla çikolata
Üzerine serpmek için:
Yeteri kadar kakao + pudra şekeri karışımı (oranlarını damak zevkinize göre ayarlayın)

Yapılışı:
3 su bardağı un, pudra şekeri ve vanilyayı hamur yoğuracağınız kapta karıştırın
Yumuşak tereyağını küçük parçalara ayırıp ilave edin ve pütürlü bir karışım elde edene kadar elinizle mıncıklayarak karıştırın
Süt ve yumurtayı ekleyip kolay şekillenen yumuşak bir hamur elde edin Hamur elinize yapışıyorsa yarım su bardağı daha un ilave edebilirsiniz dediğim gibi
Hamuru buzdolabında 10 dakika kadar dinlendirip merdane yardımıyla çok ince olmayacak şekilde açın Bir su bardağı yardımıyla daireler kesip içlerine birer çay kaşığı damla çikolata koyun Hamuru kapatıp elinizde yuvarlayarak top şekli verin Yassılaştırmayın, zaten pişerken hafif yayılacaklar
Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 20-25 dakika kadar pişirin Üzerleri çok kızarmasın Hafif pembeleşmeye başladıklarında olmuştur
Fırından aldığınız kurabiyeler sıcakken üzerlerine çay süzgeci yardımıyla pudra şekeri+kakao karışımından serpin Soğuyana kadar bunlar kurabiyelerin üzerine yapışacak ve sonra dökülmeyeceklerdir



İsterseniz bu kurabiyeyi merdaneyle açtıktan sonra kurabiye kalıplarıyla kesip pişirebilir, ve üzerilerine aynı şekilde pudra şekeri+kakao karışımı serpebilirsiniz Damla çikolataları hamuruna karıştırabilirsiniz, ne bileyim, damla çikolata yerine fındık ya da ceviz kırığı ilave edip üzerine sadece pudra şekeri serpersiniz Sade yapıp pişirmeden önce hindistan cevizi serpebilirsiniz Bir kısmına kakao karıştırıp iki renkli kurabiye yapabilirsiniz Çook çeşitli kurabiyeler yaratabilirsiniz

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1249
favori
like
share