Malzemeleri:

* 4 yufka
* yarım kg kıyma
* 3 baş kuru soğan
* 1 tatlı kaşığı karabiber
* 1 tatlı kaşığı tuz
* arzu edilirse 1 tatlı kaşığı pulbiber
* 1 su bardağı mısır özü yağı
* 1 kase sarımsaklı yoğurt
* 2 yemek kaşığı tereyağında kızdırılmış 1 tatlı kaşığı pulbiber



Hazırlanışı:
1. kıymayı, ince doğranmış soğan, karabiber, tuz ve isterseniz pulbiber ile yoğurup mantının içini hazırlayın.
2. her bir yufkayı sekize bölüp tüm üçgenleri üstüste koyun. kıymalı içten ceviz büyüklüğünde bir parça alıp yufkanın geniş tarafına yayın. üçgenlerin kenarlarını içe doğru kapatmadan sarın ve üzerlerine fırça ile su sürün. daha sonra her bir ruloyu içe doğru kıvırarak sarın. tüm üçgenleri tamamlayıp bir tepsiye dizin.
3. mısır özünü tavada kızdırıp mantıların her iki yanını kızartın. sarımsaklı yoğurt ve pulbiberli sos ile servis yapın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 670
favori
like
share
mihmandar Tarih: 14.07.2009 22:52
of canım istedi en yakın zamanda yapmam lazım hımm nefis. bildiğim bir tat ağzım sulandı.
SU-PERISI Tarih: 20.02.2009 17:10
Sosyete mantısının yagda kızartılmışı oluyor eline saglık levis usta.
Şayeste Tarih: 17.02.2009 13:25
Gece yarısı açılmış konu
Oysa bu konuyu ben açacaktım..
Not etmiştim
LEVIS-501 Tarih: 17.02.2009 13:24
Şaduman hanıma zaten benzeri bir lezzet sunulmuştu ve her yemekte olduğu gibi "habu nedur ben onu bilmeyrum" dedi. :72:
mihmandar Tarih: 17.02.2009 11:26
hımm salça sosu olmayınca adı buymuş demek.
yemek yarışmasında bu yemeği yapan yarışmacıyı bayağı lafla tartakladılar
zaten yaptığımız bir yemekti ama önce salçalı sos sonra yoğurt dökerdik üstüne adıda sosyete mantısı olurdu,

şaduman hanımı bu lezzeti tadarken düşünemiyorum amma söylenirdi:72: