Yoğurtlu Sultan Gözdesi

Son güncelleme: 14.07.2009 21:52

  • Malzemeleri:

    * 4 yufka
    * yarım kg kıyma
    * 3 baş kuru soğan
    * 1 tatlı kaşığı karabiber
    * 1 tatlı kaşığı tuz
    * arzu edilirse 1 tatlı kaşığı pulbiber
    * 1 su bardağı mısır özü yağı
    * 1 kase sarımsaklı yoğurt
    * 2 yemek kaşığı tereyağında kızdırılmış 1 tatlı kaşığı pulbiber

    noimage

    Hazırlanışı:
    1. kıymayı, ince doğranmış soğan, karabiber, tuz ve isterseniz pulbiber ile yoğurup mantının içini hazırlayın.
    2. her bir yufkayı sekize bölüp tüm üçgenleri üstüste koyun. kıymalı içten ceviz büyüklüğünde bir parça alıp yufkanın geniş tarafına yayın. üçgenlerin kenarlarını içe doğru kapatmadan sarın ve üzerlerine fırça ile su sürün. daha sonra her bir ruloyu içe doğru kıvırarak sarın. tüm üçgenleri tamamlayıp bir tepsiye dizin.
    3. mısır özünü tavada kızdırıp mantıların her iki yanını kızartın. sarımsaklı yoğurt ve pulbiberli sos ile servis yapın.
#17.02.2009 00:11 0 0 0
  • hımm salça sosu olmayınca adı buymuş demek.
    yemek yarışmasında bu yemeği yapan yarışmacıyı bayağı lafla tartakladılar
    zaten yaptığımız bir yemekti ama önce salçalı sos sonra yoğurt dökerdik üstüne adıda sosyete mantısı olurdu,

    şaduman hanımı bu lezzeti tadarken düşünemiyorum amma söylenirdi
#17.02.2009 10:26 0 0 0
  • Şaduman hanıma zaten benzeri bir lezzet sunulmuştu ve her yemekte olduğu gibi "habu nedur ben onu bilmeyrum" dedi.
#17.02.2009 12:24 0 0 0
  • Gece yarısı açılmış konu :D
    Oysa bu konuyu ben açacaktım..
    Not etmiştim :D
#17.02.2009 12:25 0 0 0
  • Sosyete mantısının yagda kızartılmışı oluyor eline saglık levis usta.
#20.02.2009 16:10 0 0 0
  • of canım istedi en yakın zamanda yapmam lazım hımm nefis. bildiğim bir tat ağzım sulandı.
#14.07.2009 21:52 0 0 0