MALZEMELER:

8,10 tane patates
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Kırmızıbiber
2 tane havuç
Maydanoz
Yeşil soğan
Pancar turşusu
Yoğurt
Mayonez

YAPILIŞI:Patatesleri haşlayıp suyunu süzelim.İçine tuz,yağ ve baharat koyup yoğuralım.3 parçaya ayıralım.Kelepçeli kalıba bir parçasını yayıp bastıralım.Diğer parçaya pancar turşunu ve suyunu ekleyip yoğurup ilk katın üstüne yayalım.Son kalan parçaya rendelenmiş havuç,maydanoz ve yeşil soğan koy karıştır ikinci katın üstüne yayın.Üstüne iyice bastıralım.Streçle kaplayıp dolapta bekletelim.Sonra kalıptan servis tabağına çıkarıp üstüne mayonezli yoğurt yayalım süslemek için cherry domates kullanalım...

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 526
favori
like
share
SU-PERISI Tarih: 17.02.2009 21:00
Eline saglık şayeste harika olur.
AYIŞIĞI Tarih: 17.02.2009 18:44
tuzlu pastalardan
ellerine sağlık canım
bugulu-gözler Tarih: 17.02.2009 16:50
buda yenimi cikti ispanakli pastayi sevdimde patatesli iyi olmaz heralde
Rüya Tarih: 17.02.2009 16:43
Patatesin her halini seviyorum pastasını bile yiyebilirim