Yanal'ın tek isteği; destek !..

Son güncelleme: 27.03.2005 12:08
  • "Arnavutluk ve Gürcistan maçlarını kazanacak güçteyiz" diyen Ersun Yanal, herkesten destek istedi! Kendisine yönelik eleştiriler için "Liderler kriz ortamında fırsatlar yaratabilir" yorumunu yapan Yanal, Hakan Şükür ve daha bir çok konuda görüşlerini açıkladı..

    Milli Takımlar Teknik Direktörü Ersun Yanal, milli takım olarak dönüm noktasında olduklarını kaydederek, ''Arnavutluk ve Gürcistan maçlarını kazanacak güce sahibiz'' dedi.

    Yanal, Polat Renaissance Otel'de düzenlediği basın toplantısında, milli takımın bu maçları kazanması için gerekli sinerjinin yaratılması gerektiğini vurgulayarak, bu ortamın oluşturulmasının herkesin lehine olacağını söyledi.

    Yanal bu konuda şöyle konuştu;
    "Özellikle ilk karşılaşma akşamı güzel mesajlarla bir ortam yaratmamızı istiyorum. Çünkü oluşturacağımız ortak sinerji ile bu maçı kazanacağımızı düşünüyorum. Alacağımız 3 puan, grubumuzdaki geleceğimizi etkileyecek. Bütün oyuncularımız ve biz bu birliği yakalayacağımıza inanıyorum. Galibiyet üzerine oluşturulacak bir sinerji yaratmak, hepimizin görevi. Milli takımımız şuan pozitif atmosfere ihtiyaç duyuyor. Bunun için bizim burada, medyamızın da dışarıda bunu yaratacak sorumluluğu taşıyacağına inanıyorum."

    -"HAKAN KONUSUNDA SAYGI İSTİYORUM"-
    Hakan Şükür konusunu da yorumlayan Yanal, milli takımı oluşturma sorumluluğunun kendinde olduğunu belirterek, ''Hakan Şükür konusunda saygı bekliyorum'' dedi.

    Yanal, futbolda herkesin farklı fikirlere sahip olabileceğini dile getirerek, ''Biz bir oyundan bahsediyoruz, ikinci topları alabilecek oyuncuya ihtiyacımız var. Futbolda herkesin farklı düşünceleri olabilir. Burada bir sorumluluğum var, seçim haklarımı kullanıyorum. Hayalimde oyunu ben canlandırıyorum. Bu konuda saygı bekliyorum, herkesi sukunete davet ediyorum'' diye konuştu.

    Bir basın mensubunun,''Hakan Şükür'ü milli takıma davet etmiyorsunuz, ancak aynı tipte bir oyuncu olan Ersen Martin'i kadroya aldınız'' şeklindeki bir ifadesine yanıt veren Yanal, takım olarak hedefledikleri bir oyun sistemi olduğunu ve ikinci pozisyonları değerlendirebilecek bir oyuncu olan Ersen Martin'den bu özelliğini kullanmasını isteyeceklerini söyledi.

    -''LİDERLER KRİZ ORTAMINDAN FIRSATLAR YARATIR''-
    Basın toplantısında sürekli olarak yaşanan olaylarla ilgili sorularla karşılaşan Ersun Yanal, liderlerin kriz ortamlarından fırsatlar yaratabildiğini, kendisinin de bu fırsatları yaratmak istediğini söyledi.

    Yanal, sorumluluklarının bulunduğunu ifade ederek, '' Türkiye'de bizim yaratmış olduğumuz kültürün bir sonucunu yaşıyoruz. Yaşananlara çok uzak bir insan değilseniz, bunu çok rahatlıkla kabullenip süreci yaşayabiliyorsanız. Biz de bu süreci yaşadık. Ben sorumluluklarımı yerine getirecek bilinçteyim, elbetteki insansınız duygularınız var. Ancak, liderler kriz zamanında yeni fırsatlar yaratmak için bunu değerlendirler. Biz de yeni fırsatlar yaratmak için bunu değerlendireceğiz'' diye konuştu.

    -''DOĞMAMIŞ ÇOCUĞA DON BİÇMEYELİM''-
    Yanal, milli takımın bu maçlarda puan kaybetmesini konuşmanın bile yanlış olacağını ifade ederek, ''Doğmamış çocuğa don biçmeyelim, felaket tellallığı da yapmayalım'' ifadesini kullandı.

    Herkesin elbirliği yapması gerektiğini kaydeden Ersun Yanal, her zaman katkılara açık olduğunu ancak, kimsenin felaket tellallığı yapmaması gerektiğinin altını çizdi.

    -"POZİTİF BİR ATMOSFER GEREK"-
    Milli takım için olağanüstü bir hafta yaşadıklarını, ülke ve Türk futbolunun beklentilerini gidermek istediklerini belirten Ersun Yanal, sözlerini şöyle sürdürdü:
    ''Yapılan futbol dışı söylemler ise hiçbir fayda getirmeyecek. Milli takım konuşulduğu ortamda bu tür söylemeleri bir kenara bırakılmasının gerektiğini düşünüyorum. Ben hiçbir yerden baskı görmedim. Görevimi rahatlıkla yerine getiriyorum. Ayrıca, biz sorumluluklarımızı yerine getirecek bilinçte ve düzeydeyiz. Futbolun güzelliklerini yaşatmak, ortamı ve oyuncularımızı bu göreve hazırlayacak bilince ve motivasyona sahibim. Milli takımın ihtiyacı olan pozitif bir atmosfer yaratmak lazım. Böyle bir atmosfer yaratmanın sorumluluğu içinde görürüyorum kendimi.''

    -''ARNAVUTLUK MAÇINDA MÜCADELE YÜKSEK OLACAK''-
    Yanal, Arnavutluk'un yüksek düzeyde mücadele edebilen bir takım olduğunu bunu da Yunanistan ve Ukrayna maçlarında gösterdiğini söyledi.

    Milli takım olarak bütün sahayı kullanıp yaratıcı özelleklerini kullandığı zaman bütün maçları kazanabileceğini kaydeden Ersun Yanal, şöyle konuştu:
    ''Ukrayna maçında yediğimiz erken goller bütün planlarımızı bozdu. Arnavutluk Ukrayna'ya 2-0 mağlup olduğu maçta olağanüstü mücadele gösterdi. Takım olarak mücadele ettiklerinde başarılı oluyorlar. Bizim oyunumuzu bozarak sert oynayacaklar. Bizim yaratıcı oyuncularımız var, onların devreye girmesi gereken maç olacak. Büyük bir mücadele olacak. Gürcistan ile de rakip sahada oynayacağız ve biz daha geniş alan bulabileceğiz. Arnavutluk maçında daha dar alanda mücadele yaşanacak.''

    Ersun Yanal, bulundukları eleme grubunda daha çok puanlar kaybedileceğini düşündüğünü dile getirerek, ''Ukrayna'nın da çok rahat kaybedebileceğini düşünüyorum. Bir problem yaşadılar ve inşallah bu, aldıkları skorlara da yansır. Ukrayna maçında ummadığımız bir skor felaketi yaşadık, bunu da telafi edecek güce sahibiz'' ifadesini kullandı.

    -NİHAT'IN YERİNE İKİ ADAY-
    Nihat'ın sakatlığı konusunda bir soru üzerine Ersun Yanal, bu oyuncunun yerini Yıldıray ya da Tuncay ile doldurmayı düşündüğünü ifade etti.

    Yanal, Yıldıray'ın kendileri ve ülke futbolu için gerçekten önemli bir oyuncu olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:
    ''Nihat'ın son zamanlardaki formu hepimizi memnun ediyordu. Ona acil şifalar diliyorum. Uzun süre bizlerden ayrı kalacak. Yıldıray da bize güç kazandıracak. Planladığımız futbola katkısının olacağını düşünüyorum. Baskıcı bir futbol oynamaya çalışıyoruz. Bu güce sahip bir takımız. Yıldıray farklı bir oyuncu, Tuncay da farklı oyuncu. Bu oyunculardan biri bu bölgeyi dolduracaktır.''

    -''AYHAN HAK ETTİ''-
    Ersun Yanal, Ayhan'ın milli takıma yeniden çağrılmayı hak ettiğini vurguladı.

    Milli takım için performans ve seçme kriterlerinin belli olduğunu belirterek, bu konudaki bir soru üzerine, ''Ayhan da böyle bir kritere sahip ki geldi. Herkes görüşünü belirtiyor, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcımız Mehmet Ali Şahin de görüşünü belirtti ve hakkıdır. Ayhan bu milli takımı hak etti, hak ederek burda ve hak ederek de devam edecek'' diye konuştu.

    -YALNIZ BASIN TOPLANTISI-
    Yanal, son zamanlarda yaşadığı olaylarla ilgili düzenlediği basın toplantısını, yalnız düzenlemesi hakkındaki bir soru üzerine ise, şöyle konuştu:
    ''Yalnız basın toplantısı yapmam birçok değerlendirmelere sebep oldu. Son zamanlarda gündeme getirilen konuyla ilgili ilişkim yok. Bu sadece benim muhatap olduğum değil, bütün futbol camiasının muhatap olduğu bir sorun. Nedense bulunduğum konum itibariyle sadece ben ön plana getirildim. Bu konularda destek aldım. Ancak, Türkiye'deki her yerde olduğu gibi beraber olduğunuz ortamlarda destek görebilir, ancak başka ortamlarda bu destek verilmeyebilir.''

    -''EKİP OLARAK 400 MAÇ İZLEDİK''-
    Galatasaray ile Beşiktaş arasında oynanan derbi maçı statta izlememesi ile ilgili bir soruyu da yanıtlayan Yanal, teknik kadro olarak ekipçe çalıştıklarını ve ligde 400 maçı izlediklerini söyledi. Bütün bu maçlarda oyuncular için raporlar hazırladıklarını kaydeden Yanal, herkesin görevini layıkıyla yaptığını anlattı.

    Takımla ilgili bilgi de veren Yanal, Orhan ve Servet'in hafif sakatlıklarının bulunduğunu, ancak önemli olduğunu düşünmediğini kaydetti.
#21.03.2005 15:19 0 0 0
  • Bizler futbolseverler olarak başarılı her türlü kişi ve kurumları destekler ve her zaman sahip çıkmasını biliriz ama tabi uyulması gereken belli başlı kriterlerimiz vardır. Şu an bu grupda bizim tek bir rakibimiz var olması gerekirken belkide onlar bizi rakip görmeleri gerekirken şimdi arnavutluk ve gürcistanı yenmeyi düşünüyoruz keza gürcilerle evimizde berabere kaldık. Tercübe ve deneyim hepsi mevcut ama bunu işlecek teknik noksanlık var buda bence Ersün Yanal dan kaynaklanıyor. Buraya aslında çok şeyler yazılabilir ama büyük bir fırsatı kaçırdık bence...Dünya üçünlüğümüzü iki yıl içersinde tükettik.
#21.03.2005 19:50 0 0 0
  • artik ersundan ne köy olur ne kasaba
    allah kolaylik versin yerinde olmak istemezdim
#21.03.2005 21:03 0 0 0
  • Milli Takımımız işallah gider Almanyaya diyorum. Ama işimiz zor artık Yanal hocanın elinde değil. Rakiplerimizin yapacağı hatalara bağlı Almanyaya gidip gitmeyeceğimiz. Arnavutluk ve Gürcistan maçlarını kazanmak önemli ama diger maçlarımız ne olacak onlar daha önemli bence.

    Zaten Arnavutluk ve Gürcistan maçlarından biriden puan kaybetersek hepten herşey biter.
#22.03.2005 08:03 0 0 0
  • yaa başlarken herkes destek verdi daha ne destek istemesi buu
#22.03.2005 10:53 0 0 0
  • bence an azindan su iki mav bitene kadar sonsuz destek göstermek gerekir. hepimiz ersun hocanin basarili olmasini istememiz gerkiyor
#22.03.2005 13:34 0 0 0
  • Ersun Yanal diyorki :"herkesi sukunete davet ediyorum''

    Bende Ersun Yanal i ISTIFAYA davet ediyorum.
    Okadar kolay bir gurupta sadece bir Rakibimiz olmasi gerekirgen suan Guruptaki tüm takimlar rakibimiz oldu.Cünki Ersun Yanal "bence" Milli takim Antrönörlügünü Kaldiracak kadar güclü degil.
    Eger Almanyaya Türkiye gelemesse Bunun Tek Sorumlusu ve suclusu Ersun Yanal dir.Dünya 3.sü olmus bir Takimi Guruptan bile cikaramiyorsa ozaman Milli Takimda bu adamin isi yok.Almanyada yasayan Gurbetcilerin elinde Türk Milli Takimini Almanyada desteklemek olanagini alirsa yazik olur.Türk Milli Takimi eger Almanyada oynarsa Tüm maclari sanki Türkiyede oynayacak gibi olacak cünki buradaki Türkler Türk Milli Takimini ASLA yanliz birakmaz.Türkiyenin böyle bir seyirci destegi varken eger Guruptan cikamassa iste ozaman yazik olacak.
    Bukadar basit bir gurubu bukadar zor hale getiren tek bir kisi var oda ERSUN YANAL!
#22.03.2005 19:42 0 0 0
  • @ xERSANx


    Güzel Arkadasim Vallahi Sen Futboldan Cok Anliyorsun Tebrikler Kardesim Bencede Cok Kaldi Milli Takimin Basinda.Gitsin istanbulsporu Calistirsin....
#23.03.2005 14:49 0 0 0
  • Ersun Hocanın son çırpınışları allah yolunu açık ettsin.




    noimage
#23.03.2005 15:03 0 0 0
  • insallah futbolu tamamen birakirda futboldan anliyan insanlara daha fazla aci cektirmez.
#24.03.2005 03:11 0 0 0
  • arkadaslar o sizin kolay dediginiz gurupa bütün spor otoriteleri en zor gurup diyor.
#24.03.2005 11:23 0 0 0
  • Kuralar çekildiği zaman kolay diyorduk. Ama şimdi herkes birşeyler diyor.
    Milli takım için hayırlı olur işallah ama bence pek sanşımız yok.
#24.03.2005 11:42 0 0 0
  • bilmiyorum ama bir düsünmek lazim
    danimarka, yunanistan, ukrayna pekde öyle kolay takimlar degil. kura cikimini eurosport'dan izlemisdim ve o zamanki yorumcu en zor gurup demisdi. bence yinede sansimiz var ama öyle herkesin bekledigi gibi ellini kolunu sallayarak cikabilcegin bir gurup degil bu.
#24.03.2005 15:30 0 0 0
  • ersun yanala destek boynumuzun borcu ama onunda artık bu desteklerin hakkını vermesi lazım..Eger bu gruptan cıkamazsak bunda buyuk pay tabii ki ersun hocanındır..
#25.03.2005 00:14 0 0 0
  • ersunu yediler dostum artik ifla olmaz o adam
#25.03.2005 01:38 0 0 0
  • hersye bir sünger cekmek lazim gün birlik beraberlik günüdür
#26.03.2005 10:36 0 0 0
  • ya kardesim ersun yanal futboldan anlamiyor degil adamda tecrübe yok. adam sadece genclerbirligine ve denizlispora yönetti ve iki takimdada güzel basarilar gösterdi ve ama bunun dis tecrübesi yok mustafa denizli gibi yada senol günes gibi. onun icin istifasini etsin ve milli takimin basina bir dis takimlarin tecrübesi olan birisi gelsin.
#27.03.2005 12:08 0 0 0