Gerekli Malzeme:

2 su bardagi un

125 gr margarin veya tereyagi

1 1/2 su bardagi seker

1 1/2 su bardagi süt

1 cay bardagi ceviz ici (iri kirilmis)

yada 1 fincan cam fistigi

Yapilisi:

Sekerle süt karistirilir ve kenara alinir.

Tencereye yag ve ceviz (fistik) konur , kizdirilir. Unu katilir, tahta kasikla hafif ateste karistira karistira kavrulur. Unu rengi dönmeye baslayinca yani pembe bir renk alinca atesten indirilir.

Sekerli süt üzerine dökülür, karistirilir. Tekrar karisan helva hafif atese konur. Kapali olarak suyunu cekince atesten indirilir, bes dakika kadar öyle birakilir.

Yine bes dakika araliklarla iki defa daha karistirilir. Kapagi kapali olarak on dakika bekletilir. Karistirip, tabaklara alinir, servis yapilir.

--------------Afiyet olsun------------

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 4031
favori
like
share
SU-PERISI Tarih: 20.02.2009 16:33
Tarif için teşekkürler şayeste.
Şayeste Tarih: 19.02.2009 08:10
Çok güzel oldu
Ama şeker 1 bardak kullanılsa daha iyi olacak sanki..
CANÖZÜM Tarih: 18.02.2009 16:14
bizim evde vazgeçilmezimiz tadı çok güzel çok kolay ve pratik bir tatlıdı paylaşımın için tşkrler
Şayeste Tarih: 18.02.2009 15:52
Şimdi gidip bunu yapıyorum