Sütlü Un Helvası

Son güncelleme: 20.02.2009 15:33
  • noimage

    Gerekli Malzeme:

    2 su bardagi un

    125 gr margarin veya tereyagi

    1 1/2 su bardagi seker

    1 1/2 su bardagi süt

    1 cay bardagi ceviz ici (iri kirilmis)

    yada 1 fincan cam fistigi

    Yapilisi:

    Sekerle süt karistirilir ve kenara alinir.

    Tencereye yag ve ceviz (fistik) konur , kizdirilir. Unu katilir, tahta kasikla hafif ateste karistira karistira kavrulur. Unu rengi dönmeye baslayinca yani pembe bir renk alinca atesten indirilir.

    Sekerli süt üzerine dökülür, karistirilir. Tekrar karisan helva hafif atese konur. Kapali olarak suyunu cekince atesten indirilir, bes dakika kadar öyle birakilir.

    Yine bes dakika araliklarla iki defa daha karistirilir. Kapagi kapali olarak on dakika bekletilir. Karistirip, tabaklara alinir, servis yapilir.

    --------------Afiyet olsun------------
#17.02.2009 20:18 0 0 0
  • Şimdi gidip bunu yapıyorum :D
#18.02.2009 14:52 0 0 0
  • bizim evde vazgeçilmezimiz tadı çok güzel çok kolay ve pratik bir tatlıdı paylaşımın için tşkrler
#18.02.2009 15:14 0 0 0
  • Çok güzel oldu :)
    Ama şeker 1 bardak kullanılsa daha iyi olacak sanki..
#19.02.2009 07:10 0 0 0
  • Tarif için teşekkürler şayeste.
#20.02.2009 15:33 0 0 0