Çin Böreği

Son güncelleme: 20.02.2009 16:13
  • noimage

    Yemekteyiz Erkin Beyden Çin Böreği

    MALZEMELER:

    6 tane yufka
    100 gram tereyağı
    1çay bardağı yoğurt
    1 yumurta sarısı(üstüne sürmek için)

    İÇ MALZEMELERİ:


    2 tane havuç( kibrit çöpü doğranmış)
    2 tane pırasa(kibrit çöpü doğranmış)
    2 tane kabak(kibrit çöpü doğranmış)
    Sıvıyağ
    Tuz
    Karabiber
    Kırmızı biber
    YAPILIŞI:Tavaya bir miktar sıvıyağ koyup ısıtalım.

    noimage

    İçine havuçları ilave edip soteleyelim.Biraz yumuşayınca içine pırasaları ilave edelim.

    noimage


    Pırasayla beraber havucu soteleyip en son kabağı ekleyelim.


    noimage


    Kabakla beraber tam kavrulup bıraktığı suyu çeken sebzelere tuz ve baharat ekleyip altını kapatalım.


    noimage


    Harcı soğumaya bırakalım.Sos için tereyağını eritip yoğurtla karıştıralım.Yufkayı tezgaha yayıp sosu sürelim.Kenarlarından katlayıp yufkayı dikdörtgen hale getirelim.Uzun kenarına sebzeli harcı koyup rulo saralım.Borcama dizelim.Kalan 5 yufkayıda aynı şekilde yapıp üstüne yumurta sarısı sürelim.Isıtılmış 150C'de pişirelim.

#17.02.2009 21:15 0 0 0
  • ellerine sağlık canım,
    denemek lazım
#18.02.2009 10:58 0 0 0
  • Kolay ve pratik bir tarif,eline saglık arkadaşım.
#20.02.2009 16:13 0 0 0