Samsung Blue Earth

Son güncelleme: 18.02.2009 01:13
  • S amsung Mobile güneş enerjisiyle çalışan tamamen dokunmatik ekran özellikli yeni modeli Samsung Blue Earth cep telefonunu tanıttı. Samsung'un çevreye saygı bilinci çerçevesinde "Mavi Dünya Düşü : Samsung Mobile ile ekolojik yaşam" sloganı ile duyurulan Samsung Blue Earth cep telefonu Samsung'un, çevre dostu ürün tasarımları ve kullanıcıları kapsayan faaliyetlerle çevreyi koruma vaadini kuvvetlendiriyor. Samsung Blue Earth cep telefonu ilk defa Mobile World Congress 2009'da sergilenecek.

    noimage

    Parlak, düz ve yuvarlatılmış şekliyle çakıl taşlarını temsil edecek şekilde tasarlanmış olan Samsung Blue Earth cep telefonu güneş enerjisi ile çalışan ilk tam dokunmatik ekranlı cep telefonu olma özelliği taşıyor. Telefonu, arka yüzünde konumlandırılmış panel aracılığıyla şarj eden kullanıcılar herhangi bir zaman ve yerde arama yapacak kadar enerji elde edebiliyorlar. Dokunmatik ekranlı Samsung Blue Earth cep telefonunun üretiminde PCM olarak adlandırılan ve su şişelerinden elde edilen, böylece üretim aşamalarında petrol kullanımını ve karbon emisyonlarını azaltan geri dönüşümlü plastik malzeme kullanılıyor. Şarj cihazı da dâhil olmak üzere Samsung Blue Earth cep telefonunda herhangi bir zararlı madde bulunmuyor.

    Ekolojik, çevreci mobil ürünler serisinin en son üyesi olan Samsung Blue Earthcep telefonun, hassas çevrenin korunmasına dikkat çekecek şekilde tasarlanmış kendine özgü bir kullanıcı arayüzü bulunuyor. Ekran parlaklığı, arka plan aydınlatma ve ekonomik modda Bluetooth kullanımı özellikleriyle bu yeni kullanıcı arayüzü kullanıcıların tek bir tuşa dokunarak 'Eco Modu'na geçmelerini sağlıyor. Kullanıcılar telefonun 'Eco walk' (Çevreci yürüyüş) fonksiyonu aracılığıyla entegre bir adımsayar ile yürüyüşte attıkları adımları sayabiliyorlar ve ardından bir motorlu araç kullanımına kıyasla bu yürüyüş sayesinde ne kadar daha az karbondioksit salınımı gerçekleştiği hesaplanıyor. Bu benzersiz özellik sayesinde kullanıcılar yaptıkları yürüyüşün değerini, telefonun ekranında kurtarılmış ağaç sembolleri şeklinde gösterilen grafikle izleyebiliyorlar.

    noimage

    Samsung Blue Earth cep telefonunun ürün paketi hem küçük boyutlarda ve hem de hafif yapıda, dönüşümlü kâğıt malzemeden tasarlanmış. Cihaz enerji kullanımında beş yıldızlı bir şarj cihazı ile birlikte geliyor ve bekleme modunda 0.03W'tan daha az enerji harcıyor.

    Samsung'un Mavi Dünya Düşü

    Samsung Electronics Mobil İletişim Departmanı Şefi ve İdari Başkan Yardımcısı Mr. JK Shin'in konuyla ilgili görüşleri şöyle: "Samsung'un 'Blue Earth Dream / Mavi Dünya Düşü' sloganı geleceğe ve çevremize yönelik küçük ama anlamlı vaatlerimizin bir göstergesidir.
#18.02.2009 01:13 0 0 0