Dekorasyon Anlayışınızı Değiştirin

Son güncelleme: 19.02.2009 20:43
  • İç dekorasyonda duvarları keşfetmemizin mazisi çok eski değil aslında... Ancak keşfinden sonra yaşanan değişim, kimi zaman şaşırtıcı boyutlara ulaşabiliyor. Farklı renkler ve dokularla tanışan duvarlar, tasarımcıların elinde sıra dışı bahçelere de dönüşebiliyor. Sanki dokunsanız gerçekmiş hissi uyandıran bu özel çalışmalardan birkaç öneriyi Prestij duvar kaplamaları koleksiyonundan derledik.

    noimage

    Burada gördüğümüz modelde doğaya yalın bir gönderme yapılmış. Fon üzerindeki irili ufaklı desen çalışmaları, abartıdan uzak olduğu için göz yormuyor. Mekanda yer alan diğer objelerin ışıkla doğru kullanımı, duvar üzerinde yumuşak geçişli gölgeler yaratmış. Bu da geniş yüzeyin vuruculuğunu artırıyor. Duvar kaplamasında çalışılan desen klasik akımın izlerini taşısa da renk olarak yılın modasına sadık kalınmış. Bu sayede farklı mekanlarda kullanılabilecek bir form elde edilmiş.

    Oldukça sade çalışılan bu tasarımda geniş ölçekli ve odak noktası oluşturan desenler dikkat çekici... Desen renkleri ile fon rengi arasında ton geçişleri sağlanmış. Açık renklerin mekanı genişleten özelliğinden yola çıkılarak oluşturulan tasarım; iri desenlerine karşın küçük mekanlarda da farkını ortaya koyabilecek güçte görünüyor. Bunda en büyük pay sahibi ise, fon ile neredeyse bütünleşebilecek denli uyumlu figürler...

    Bu çalışmada da açık renklerin dingin ve ferah dünyası karşımıza çıkıyor. Zeminde uygulanan açık tonlar ile sonsuzluk hissi yakalanmış. Fon ile son derece uyumlu desenler ise zarif ve narin bir bahçenin gözde çiçeklerini ağırlıyor. Desenlemede ayna görüntülü bir yapı oluşturulmuş. Bu sayede desenler, hem hareketliliğin anahtarı oluyor, hem de atmosferi yumuşatıyor.

    Koyu renkler, iç dekorasyonda ve özellikle de duvarlarda sonsuz bir cesaret istiyor. Uygulaması ve öne çıkarması zor olan bu rengin duvar kaplamalarında, doğru efektlerle oldukça başarılı sonuçlara ulaştığını görmek şaşırtıcı... Çiçek desenlerinin renkli dünyası, duvarlarda etkili bir kontrast alanı yaratıyor.
#18.02.2009 01:29 0 0 0
  • ellerine sağlık canım
#19.02.2009 20:43 0 0 0