Facebook bilgilerinizi satabilir mi?

Son güncelleme: 23.02.2009 22:52
  • Kullanıcı sözleşmesini sessiz sedasız yenileyen Facebook, tüm bilgilerinizin tek sahibi mi oldu?

    Dünyanın tartışmasız en popüler sosyal ağ sitesi Facebook geçtiğimiz günlerde çoğu kimsenin pek de okumadığı kullanıcı sözleşmesinde bazı değişiklikler yaptı. Değişiklikler büyük değildi ve sadece bazı bölümlerinde ufak tanımlama düzeltmeleri içeriyordu. Sitenin en gözde bölümlerinden biri olmadığı için çoğu kullanıcının dikkatini çekmedi fakat değişikliker, tüketici hakları konusunda uzman bir avukatlık sitesi olan The Consumerist'in gözünden kaşmadı.

    Sitenin blog'unda Facebook'un yaptığı değişikliklerin yasalara aykırı olduğunu iddia edildi ve sözleşmeyi dikkatli okuyunca aslında Facebook'un sözleşmesini onaylayan kullanıcıların tüm içeriğin Facebook'a ait olduğunu, üyelikler silinse bile Facebook'un içeriği istediği gibi kullanabileceği, hatta satabileceğine izin vermiş olduklarının ortaya çıktığı söylüyor.

    Facebook cephesinden ise jet hızıyla konuya yanıt geldi. Facebook hiçbir şekilde içeriğin kendilerine ait olduğunu iddia etmediklerini söyledi ve yeni sözleşmeyle açıklanmak istenenin sadece hesabınızı silseniz bile arkadaşınızın sanal duvarına göndermiş olduğunuz bir yazı veya resmin silinmeyeceği olduğunun altını çizdi. Facebook yetkilileri kullanıcı sözleşmesinin yanlış bir anlaşılmaya yol açmayacak şekilde bir kez daha gözden geçirileceğini söylediler.

    Kısacası Facebook kullanıcılarına şu mesajı vermiş oluyor: Korkmayın, bilgilerinizi satmayacağız!
#18.02.2009 12:42 0 0 0
  • Teknoloji Haberleri 'nden Buraya aLındı...
#23.02.2009 22:52 0 0 0