bademli pilav nasıl yapılır - bademli pilavın yapılışı - bademli pilav tarifi



Malzemeler:

2 su bardağı pirinç
100 gr badem
100 gr soyulmuş tuzsuz antepfıstığı
100 gr. kuş üzümü (kuru üzümde tercih edilebilir)
5 yemek kaşığı tereyağ
3 su bardağı su
4-5 dal dereotu
tuz
Hazırlanışı:

Pirincimizi ayıkladıktan sonra derin bir kaba koyuyoruz ve üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ve sıcak su ilave ederek yarım saat bekletiyoruz
bu arada üzümlerimizin saplarını ayıkladıktan sonra yıkayarak bir kenara alıyoruz
badem ve antepfıstığını ayrı kaplara alarak 3-4 dakika haşladıktan sonra kabuklarını soyarak kenara alıyoruz.
tereyağını pilavı yapacağımız tencereye alıyoruz ,yağ eridikten sonra bademleri ilave ederek biraz kavuruyoruz
bademler kavrulduktan sonra 3 bardak su,tuz ve kuş üzümlerimizi ilave ederek kaynamaya bırakıyoruz
pilavımızın suyu kaynadıktan sonra yıkayıp süzdüğümüz pirincimizi ilave ederek pilavımızı pişmeye bırakıyoruz
pilavımız piştikten sonra tencerenin ağazına bir kağıt havlu koyarak yarım saat demlenmeye bırakıyoruz
en son servis aşamasından önce pilavımıza ince kıydığımız dereotunu ve antepfıstığını ekleyerek iyice karıştırıyoruz ve servis ediyoruz.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 417
favori
like
share
CANÖZÜM Tarih: 23.03.2009 01:32
[COLOR="yellow"]Ellerine sağlık biz yapıyoz çok güzel oluyo
MiSS-FENER Tarih: 20.02.2009 02:00
Güzel Görünüyor Denemek Lazım..Ellerine Sağlık Canım Benim..