Dereotlu Üzümlü Pilav

Son güncelleme: 20.02.2009 00:59
  • dereotlu pilav yapılışı - derotlu üzümlü pilav tarifi - dereotlu pilav nasıl yapılır

    noimage

    Malzemeler:

    2 bardak pirinç
    3 barda su
    tereyağ
    1 paket dolmalık fıstık
    4 yemek kaşığı kuş üzümü
    yarım demet dereotu
    tuz
    Hazırlanışı:

    Pirincimizi ayıkladıktan sonra derin bir kaba koyuyoruz ve üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ve sıcak su ilave ederek yarım saat bekletiyoruz
    bu arada üzümlerimizin saplarını ayıkladıktan sonra yıkayarak bir kenara alıyoruz
    tereyağını pilavı yapacağımız tencereye alıyoruz ,yap eridikten sonra dolmalık fıstığı ilave ederek biraz fıstıkları kavuruyoruz
    fıstıklarımız kavrulduktan sonra 3 bardak su,tuz ve kuş üzümlerimizi ilave ederek kaynamaya bırakıyoruz
    pilavımızın suyu kaynadıktan sonra yıkayıp süzdüğümüz pirinçimizi ilave ederek pilavımızı pişmeye bırakıyoruz
    pilavımız piştikten sonra tencerenin ağızına bir kağıt havlu koyarak yarım saat demlenmeye bırakıyoruz
    en son servis aşamasından önce pilavımıza ince kırdığımız dereotunu ekleyerek iyice karıştırıyoruz ve servis ediyoruz
#19.02.2009 20:52 0 0 0
  • Üzüm Katmıyorum Dereotlu Güzel Oluyor..
    Ellerine Sağlık Canım..
#20.02.2009 00:59 0 0 0