dereotlu pilav yapılışı - derotlu üzümlü pilav tarifi - dereotlu pilav nasıl yapılır



Malzemeler:

2 bardak pirinç
3 barda su
tereyağ
1 paket dolmalık fıstık
4 yemek kaşığı kuş üzümü
yarım demet dereotu
tuz
Hazırlanışı:

Pirincimizi ayıkladıktan sonra derin bir kaba koyuyoruz ve üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ve sıcak su ilave ederek yarım saat bekletiyoruz
bu arada üzümlerimizin saplarını ayıkladıktan sonra yıkayarak bir kenara alıyoruz
tereyağını pilavı yapacağımız tencereye alıyoruz ,yap eridikten sonra dolmalık fıstığı ilave ederek biraz fıstıkları kavuruyoruz
fıstıklarımız kavrulduktan sonra 3 bardak su,tuz ve kuş üzümlerimizi ilave ederek kaynamaya bırakıyoruz
pilavımızın suyu kaynadıktan sonra yıkayıp süzdüğümüz pirinçimizi ilave ederek pilavımızı pişmeye bırakıyoruz
pilavımız piştikten sonra tencerenin ağızına bir kağıt havlu koyarak yarım saat demlenmeye bırakıyoruz
en son servis aşamasından önce pilavımıza ince kırdığımız dereotunu ekleyerek iyice karıştırıyoruz ve servis ediyoruz

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 924
favori
like
share
MiSS-FENER Tarih: 20.02.2009 01:59
Üzüm Katmıyorum Dereotlu Güzel Oluyor..
Ellerine Sağlık Canım..