fındıklı çikolatalı tatlı - çikolatalı fındıklı tatlı tarifi



Malzemeler:

25 adet kakaolu petibör bisküvi (kare borcam için)
1 poşet krem şanti
1 su bardağı soğuk süt
1 adet fındık aromalı nescafe üçü bir arada
Fındık krokan için

5 çorba kaşığı toz şeker
1 çay bardağı iri kırılmış fındık
ara kat için ayrıca damla çikolata
Islatmak için:

1,5 çay bardağı ılık süt
Çikolata sosu için:

2 su bardağı süt
1 çorba kaşığı buğday nişastası
25 gr. kakao
7 çorba kaşığı şeker
Üzeri için :

fındık
toz antep fıstığı
Hazırlanışı:

Tatlımızı yapmadan önce fındık krokanımızı hazırlıyoruz bunun için 5 çorba kaşığı toz şekeri teflon bir tavanın içinde iyice karamelleşinceye kadar eritiyoruz.
Şeker eridikten sonra içine kırılmış fındıkları ekliyoruz ve tezgahın üzerine yaydığımız yağlı kağıdın üzerine yayıyoruz.
Krokanımız soğuduktan sonra küçük parçalara ayırıyoruz
Nescafe ve krem şanti soğuk süt ile çırpılarak kremamızı hazırlıyoruz
Bisküvileri ılık süte batırılıp ıslatıktan sonra borcama 1 kat diziyoruz
Üzerine kremanın yarısı yaydıktan sonra fındık krokanları ve damla çikolatayı serpiyoruz
Üzerine yine bir kat daha bisküvi koyduktan sonra kremamızın geri kalan kısmını yayıyoruz.
Sos için tüm malzemeler ufak bir tencereye alınıp koyulaşıp kaynayıncaya kadar pişiriyoruz
Çikolata sosumuzu sürekli karıştırarak biraz soğuttuktan sonra tatlımızın üzerine döküyoruz
en üste
fındık ve toz antep fıstığı serptikten sonra 1 gece yada en az 4-5 saat buzdolabında beklettikten sonra keserek servis yapıyoruz.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 627
favori
like
share
PaylasiM-User Tarih: 21.02.2009 18:02
Tarif İçin Teşekkürler Çok Nefis Görünüyor
SU-PERISI Tarih: 20.02.2009 16:42
Güzel tariifin için saol Ayışığı,emegine saglık.
MiSS-FENER Tarih: 20.02.2009 00:43
Çok Nefis Görünüyor..Ellerine Sağlık Canım..