peynirli kabaklı çörek yapılışı - çörek tarifi


Malzemeler;
*3 adet yumurta,
*1/2 su bardağı yoğurt,
*1/2 su bardağı sıvıyağ,
*1 su bardağı kadar ufalanmış beyaz peynir,
*1 paket kabartma tozu,
*Yaklaşık 2 su bardağı dolusu rendelenmiş kabak,
*1/3 demet maydanoz,( aslında dereotuda konuyor ama bende kalmamıştı. Siz eklerseniz daha güzel olur)
*2,5 su bardağı un.
Hazırlanışı;
1.Yumurtayı güzelce çırpın.
2.Sırası ile yoğurt ve sıvıyağı katarak tekrar çırpın.
3.maydanozları ince ince doğradıktan sonra, peynir ve rendelenmiş kabak ile harmanlayın.
4.Un ve kabartma tozu ile sıvı karışımı güzelce çırpın.
5.Son olarak, kabaklı karışımı katıp, kare bir borcama yada içini yaplı kağıt ile kapladığınız bir fırın tepsisine dökün. Tepsiyi elinizle sallayarak hamurun her yere eşit dağolmasını sağladıktan sonra, önceden orta derecede ısıttığınız fırında üstü kızarıncaya kadar pişirin.
6. Piştikten sonra fırından çıkarın ve üstüne temiz bir mutfak havlusu örterek soğumasını bekleyin.Afiyet olsun.
*

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 515
favori
like
share
SU-PERISI Tarih: 20.02.2009 17:17
Çok nefis olur güzel tarifin için saol Ayışığı.
MiSS-FENER Tarih: 20.02.2009 01:36
Kabaklı Bizdede Yapılır Ben Pek Kabağı Sevmem..

Ellerine Sağlık Canım Benim..