Kuru İncir Dolması

Son güncelleme: 04.05.2009 18:55
  • incir dolması yapılışı - incirli tatlı tarifi - kuru incirli tatlı nasıl yapılır

    noimage
    malzemeler
    170 g kuru incir
    3 1/2 bardak su
    1/2 bardak kadar cekilmis ceviz
    1/4 bardak seker
    3/4 tatli kasigi limon suyu
    Arzu edilirse kaymak

    hazırlanışı

    Incirlerin sap kisimlarini kesin. Uzerlerine suyu ilave edip, hafif ateste yumusayana kadar 25 ila 30 dakika pisirin. Incirleri suzgecli kasikla alin ve suyunu saklayin.

    Incirlere zarar vermeden agizlarini dikkatlice acin ve iclerini cekilmis cevizle doldurun. Incirden artan suya sekeri ekleyin ve orta ateste sekerin erimesini saglayin. Elde ettiginiz surubu 1-2 dakika hafif koyulasincaya kadar kaynatin. (Gerekirse su ekleyebilirsiniz.) Limon suyunu ekleyin ve surubu incirlerin uzerine dokerek, arzu edilirse kaymakla beraber servis yapin.
#19.02.2009 21:51 0 0 0
  • Üzerine Süt Döküp pişirildiğinde Çok Güzel Oluyor..
    Ellerine Sağlık Hayatım..
#19.02.2009 23:42 0 0 0
  • Çok severim tadı nefis olur,eline saglık Ayışığı.
#20.02.2009 15:36 0 0 0
  • Gerçekten Süper Bir Tatlı Tarif İçin Teşekkürler
#21.02.2009 17:03 0 0 0
NaZ NaZ foto
  • Çok güzel bir tatli

    ellerinize saglik
#22.02.2009 02:35 0 0 0
  • tesekkur eerim
#04.05.2009 18:55 0 0 0