incir dolması yapılışı - incirli tatlı tarifi - kuru incirli tatlı nasıl yapılır


malzemeler
170 g kuru incir
3 1/2 bardak su
1/2 bardak kadar cekilmis ceviz
1/4 bardak seker
3/4 tatli kasigi limon suyu
Arzu edilirse kaymak

hazırlanışı

Incirlerin sap kisimlarini kesin. Uzerlerine suyu ilave edip, hafif ateste yumusayana kadar 25 ila 30 dakika pisirin. Incirleri suzgecli kasikla alin ve suyunu saklayin.

Incirlere zarar vermeden agizlarini dikkatlice acin ve iclerini cekilmis cevizle doldurun. Incirden artan suya sekeri ekleyin ve orta ateste sekerin erimesini saglayin. Elde ettiginiz surubu 1-2 dakika hafif koyulasincaya kadar kaynatin. (Gerekirse su ekleyebilirsiniz.) Limon suyunu ekleyin ve surubu incirlerin uzerine dokerek, arzu edilirse kaymakla beraber servis yapin.

Beğeniler: 1
Favoriler: 1
İzlenmeler: 1938
favori
like
share
yavuz01 Tarih: 04.05.2009 19:55
tesekkur eerim
NaZ Tarih: 22.02.2009 03:35
Çok güzel bir tatli

ellerinize saglik
PaylasiM-User Tarih: 21.02.2009 18:03
Gerçekten Süper Bir Tatlı Tarif İçin Teşekkürler
SU-PERISI Tarih: 20.02.2009 16:36
Çok severim tadı nefis olur,eline saglık Ayışığı.
MiSS-FENER Tarih: 20.02.2009 00:42
Üzerine Süt Döküp pişirildiğinde Çok Güzel Oluyor..
Ellerine Sağlık Hayatım..