Web'e hız dopingi

Son güncelleme: 19.02.2009 22:51
  • Opera, kullanmaya başlayacağı yöntemle, özellikle online oyunların hızlanmasını sağlayacak.


    Adını defalarca Internet Explorer'a karşı olmasıyla duyduğumuz Opera tarayıcısı bu kez oyuncular için çok güzel bir sürpriz ile karşımıza çıktı. Yeni geliştirdikleri bir yöntem ile tarayıcı üzerinden oynanan oyunların eskiye göre çok daha hızlı olmasını sağladıklarını iddia eden Opera yetkilileri, aynı tekniğin hem PC'lerde hem mobil cihazlarda kullanılabileceğini söylediler.

    Konuyla ilgili konuşan Opera'nın strateji planlama uzmanı Rolf Assev; "Web siteleri her geçen gün daha da büyüyor ve daha fazla kaynağa ihtiyaç duyuyor. Düzenli bağantıya sahip olan batı dünyası için sorun yok fakat diğer pazarlar ve mobil cihazlarda bu ciddi bir sorun. Her şey giderek yavaşlıyor. Biz de onları tekrar hızlandırıyoruz" diye konuştu.

    Opera'nın kullandığı Turbo adlı teknik 2009'un ikinci üç aylık dönemi sırasında kullanılmaya başlayacak. Turbo, sitelerdeki içeriği sunucu tarafından farklı seçeneklere göre optimize ederek, trafik yükünü düşürüyor ve içeriğin daha hızlı iletilmesini, dolayısıyla da hızlanmasını sağlıyor. Özellikle ağır grafik yüküne sahip oyunlar ve mobil cihazlar için bu optimizasyonun %80'lere varan hız artışı sağladığı iddia ediliyor.
#19.02.2009 22:51 0 0 0